Rapporter og lenker

På disse sidene finner du rapporter med resultater fra kartlegging og tiltak i regi av Matvett og ForMat-prosjektet tilbake til prosjektstart i 2010. Du finner også andre relevante rapporter og lenker til nordiske og europeiske prosjekter som jobber med å redusere matsvinn. Please see own section for reports in English.

Innsikt

  1. ForMat-rapport om kartlegging 2011

    ForMat-rapport om kartlegging 2011
  2. Rapport om forbrukernes matsvinn 2013

    Rapport om forbrukernes matsvinn 2013
  3. ForMat-rapport om kartlegging 2015

    ForMat-rapport om kartlegging 2015
  4. ForMats sluttrapport om kartlegging 2010-2015

    ForMats sluttrapport om kartlegging 2010-2015
  5. Matvett rapport om kartlegging i matbransjen 2016

    Matvett rapport om kartlegging i matbransjen 2016
  6. Nasjonal beregning av mengde matsvinn på forbrukerleddet 2016

    Nasjonal beregning av mengde matsvinn på forbrukerleddet 2016
  7. Matvett-rapport om kartlegging i matbransjen 2017

    Matvett-rapport om kartlegging i matbransjen 2017
  8. Rapport om nordmenns handlevaner 2016

    Rapport om nordmenns handlevaner 2016
  9. Matvett-rapport om kartlegging i matbransjen 2018

    Matvett-rapport om kartlegging i matbransjen 2018
  10. Maten vi kaster - SIFO-rapport 2017

    Maten vi kaster - SIFO-rapport 2017
  11. Sluttrapport Kutt Matsvinn2020

    Sluttrapport Kutt Matsvinn2020
  12. Kutt Matsvinn2020 Forskning sluttrapport

    Kutt Matsvinn2020 Forskning sluttrapport
  13. Matvett - rapport om kartlegging av matsvinn i Norge 2015 2019

    Matvett - rapport om kartlegging av matsvinn i Norge 2015 2019
  14. Bransjeundersokelse 2020 rapport

    Bransjeundersokelse 2020 rapport
  15. Rapport Kutt Matsvinn2020 sykehjem i Oslo 2018 19

    Rapport Kutt Matsvinn2020 sykehjem i Oslo 2018 19
  16. Matsvinn i Baerum kommune

    Matsvinn i Baerum kommune
  17. Sektorrapport for matbransjen offentlig sektor og husholdningsleddet

    Sektorrapport for matbransjen offentlig sektor og husholdningsleddet
  18. Hovedrapport 2020 Bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn

    Hovedrapport 2020 Bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn
  19. 2 D strekkoder i norsk dagligvare

    2 D strekkoder i norsk dagligvare
  20. Matvett-rapport om kartlegging av matsvinn 2020

    Matvett-rapport om kartlegging av matsvinn 2020
  21. Matvett - Rapport om utvikling av matsvinn for matbransje og forbruker 2021

    Matvett - Rapport om utvikling av matsvinn for matbransje og forbruker 2021
  22. Kartleggingsrapport for forbrukerleddet. En dybdeanalyse av spørreundersøkelser fra 2023

    Kartleggingsrapport for forbrukerleddet. En dybdeanalyse av spørreundersøkelser fra 2023
  23. Faktaark om matsvinn i grossistleddet 2022 tall

    Faktaark om matsvinn i grossistleddet 2022 tall
  24. Faktaark om matsvinn i KBS 2022 tall

    Faktaark om matsvinn i KBS 2022 tall
  25. Faktaark om matsvinn i dagligvarehandelen 2022 tall

    Faktaark om matsvinn i dagligvarehandelen 2022 tall
  26. Faktaark om matsvinn i serveringsbransjen for 2022

    Faktaark om matsvinn i serveringsbransjen for 2022
  27. Faktaark om matsvinn i matindustrien 2022 tall

    Faktaark om matsvinn i matindustrien 2022 tall
  28. Faktaark om matsvinn i Norge 2023

    Faktaark om matsvinn i Norge 2023
  29. Faktaark om matsvinn i mat og serveringsbransjen 2023

    Faktaark om matsvinn i mat og serveringsbransjen 2023
  30. Faktaark om matsvinn i matindustrien 2023

    Faktaark om matsvinn i matindustrien 2023
  31. Faktaark om matsvinn i grossistleddet 2023

    Faktaark om matsvinn i grossistleddet 2023
  32. Faktaark om matsvinn i dagligvarehandelen 2023

    Faktaark om matsvinn i dagligvarehandelen 2023
  33. Faktaark om matsvinn i serveringsbransjen 2023

    Faktaark om matsvinn i serveringsbransjen 2023
  34. Faktaark om matsvinn i KBS 2023

    Faktaark om matsvinn i KBS 2023
  35. Kartleggingsrapport forbrukerleddet 2024 med dybdeanalyse av forbrukerundersøkelser

    Kartleggingsrapport forbrukerleddet 2024 med dybdeanalyse av forbrukerundersøkelser
  36. Faktaark om matsvinn i husholdningene 2023

    Faktaark om matsvinn i husholdningene 2023
  37. Innsiktsrapport fra Matvett Matsvinntiltak pa lag med kunde og gjest

    Innsiktsrapport fra Matvett Matsvinntiltak pa lag med kunde og gjest
  38. Sammenstilling av plukkanalyser for husholdningsleddet 2023

    Sammenstilling av plukkanalyser for husholdningsleddet 2023
  39. Rapport fra Matsvinnutvalget 21.12.23 - Anbefalinger til helhetlige tiltak og virkemidler

    Rapport fra Matsvinnutvalget 21.12.23 - Anbefalinger til helhetlige tiltak og virkemidler
  40. Matvettutfordringen - et nudgeeksperiment

    Matvettutfordringen - et nudgeeksperiment

Reports in English

  1. Matvett Report on edible food waste in Norway 2016

    Matvett Report on edible food waste in Norway 2016
  2. Edible Food Waste in Norway Report 2015-2017

    Edible Food Waste in Norway Report 2015-2017
  3. Final Report For The For Mat Project

    Final Report For The For Mat Project
  4. Report on Edible food waste in Norway 2015-2018

    Report on Edible food waste in Norway 2015-2018
  5. A summary of Food waste reduction activities in Norway 2019

    A summary of Food waste reduction activities in Norway 2019
  6. Report on edible food waste i Norway 2015 - 2019

    Report on edible food waste i Norway 2015 - 2019
  7. Recommendations For Action In Food Waste Prevention Eu Platform

    Recommendations For Action In Food Waste Prevention Eu Platform
  8. Final report KuttMatsvinn2020

    Final report KuttMatsvinn2020
  9. FInal report CutFoodWaste2020 Research - The Hospitality industry in Norway

    FInal report CutFoodWaste2020 Research - The Hospitality industry in Norway
  10. A summary of food waste reduction activities in Norway 2020

    A summary of food waste reduction activities in Norway 2020
  11. Report on edible food waste in Norway 2015 2020

    Report on edible food waste in Norway 2015 2020
  12. Roadmap 10 principles short version

    Roadmap 10 principles short version
  13. Roadmap 10 principles long version

    Roadmap 10 principles long version
  14. Tools best practices and recommendations to reduce consumer food waste JRC

    Tools best practices and recommendations to reduce consumer food waste JRC
  15. JRC Evaluation of Consumer interventions 2023

    JRC Evaluation of Consumer interventions 2023
  16. The Matvett Challenge a nudging experiment to reduce food waste 2025

    The Matvett Challenge a nudging experiment to reduce food waste 2025