Rapporter og lenker
På disse sidene finner du rapporter med resultater fra kartlegging og tiltak i regi av Matvett og ForMat-prosjektet tilbake til prosjektstart i 2010. Du finner også andre relevante rapporter og lenker til nordiske og europeiske prosjekter som jobber med å redusere matsvinn. Please see own section for reports in English.
Innsikt
-
ForMat-rapport om kartlegging 2011
ForMat-rapport om kartlegging 2011 -
Rapport om forbrukernes matsvinn 2013
Rapport om forbrukernes matsvinn 2013 -
ForMat-rapport om kartlegging 2015
ForMat-rapport om kartlegging 2015 -
ForMats sluttrapport om kartlegging 2010-2015
ForMats sluttrapport om kartlegging 2010-2015 -
Matvett rapport om kartlegging i matbransjen 2016
Matvett rapport om kartlegging i matbransjen 2016 -
Nasjonal beregning av mengde matsvinn på forbrukerleddet 2016
Nasjonal beregning av mengde matsvinn på forbrukerleddet 2016 -
Matvett-rapport om kartlegging i matbransjen 2017
Matvett-rapport om kartlegging i matbransjen 2017 -
Rapport om nordmenns handlevaner 2016
Rapport om nordmenns handlevaner 2016 -
Matvett-rapport om kartlegging i matbransjen 2018
Matvett-rapport om kartlegging i matbransjen 2018 -
Maten vi kaster - SIFO-rapport 2017
Maten vi kaster - SIFO-rapport 2017 -
Sluttrapport Kutt Matsvinn2020
Sluttrapport Kutt Matsvinn2020 -
Kutt Matsvinn2020 Forskning sluttrapport
Kutt Matsvinn2020 Forskning sluttrapport -
Matvett - rapport om kartlegging av matsvinn i Norge 2015 2019
Matvett - rapport om kartlegging av matsvinn i Norge 2015 2019 -
Bransjeundersokelse 2020 rapport
Bransjeundersokelse 2020 rapport -
Rapport Kutt Matsvinn2020 sykehjem i Oslo 2018 19
Rapport Kutt Matsvinn2020 sykehjem i Oslo 2018 19 -
Matsvinn i Baerum kommune
Matsvinn i Baerum kommune -
Sektorrapport for matbransjen offentlig sektor og husholdningsleddet
Sektorrapport for matbransjen offentlig sektor og husholdningsleddet -
Hovedrapport 2020 Bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn
Hovedrapport 2020 Bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn -
2 D strekkoder i norsk dagligvare
2 D strekkoder i norsk dagligvare -
Matvett-rapport om kartlegging av matsvinn 2020
Matvett-rapport om kartlegging av matsvinn 2020 -
Matvett - Rapport om utvikling av matsvinn for matbransje og forbruker 2021
Matvett - Rapport om utvikling av matsvinn for matbransje og forbruker 2021 -
Kartleggingsrapport for forbrukerleddet. En dybdeanalyse av spørreundersøkelser fra 2023
Kartleggingsrapport for forbrukerleddet. En dybdeanalyse av spørreundersøkelser fra 2023 -
Faktaark om matsvinn i grossistleddet 2022 tall
Faktaark om matsvinn i grossistleddet 2022 tall -
Faktaark om matsvinn i KBS 2022 tall
Faktaark om matsvinn i KBS 2022 tall -
Faktaark om matsvinn i dagligvarehandelen 2022 tall
Faktaark om matsvinn i dagligvarehandelen 2022 tall -
Faktaark om matsvinn i serveringsbransjen for 2022
Faktaark om matsvinn i serveringsbransjen for 2022 -
Faktaark om matsvinn i matindustrien 2022 tall
Faktaark om matsvinn i matindustrien 2022 tall -
Faktaark om matsvinn i Norge 2023
Faktaark om matsvinn i Norge 2023 -
Faktaark om matsvinn i mat og serveringsbransjen 2023
Faktaark om matsvinn i mat og serveringsbransjen 2023 -
Faktaark om matsvinn i matindustrien 2023
Faktaark om matsvinn i matindustrien 2023 -
Faktaark om matsvinn i grossistleddet 2023
Faktaark om matsvinn i grossistleddet 2023 -
Faktaark om matsvinn i dagligvarehandelen 2023
Faktaark om matsvinn i dagligvarehandelen 2023 -
Faktaark om matsvinn i serveringsbransjen 2023
Faktaark om matsvinn i serveringsbransjen 2023 -
Faktaark om matsvinn i KBS 2023
Faktaark om matsvinn i KBS 2023 -
Kartleggingsrapport forbrukerleddet 2024 med dybdeanalyse av forbrukerundersøkelser
Kartleggingsrapport forbrukerleddet 2024 med dybdeanalyse av forbrukerundersøkelser -
Faktaark om matsvinn i husholdningene 2023
Faktaark om matsvinn i husholdningene 2023 -
Innsiktsrapport fra Matvett Matsvinntiltak pa lag med kunde og gjest
Innsiktsrapport fra Matvett Matsvinntiltak pa lag med kunde og gjest -
Sammenstilling av plukkanalyser for husholdningsleddet 2023
Sammenstilling av plukkanalyser for husholdningsleddet 2023 -
Rapport fra Matsvinnutvalget 21.12.23 - Anbefalinger til helhetlige tiltak og virkemidler
Rapport fra Matsvinnutvalget 21.12.23 - Anbefalinger til helhetlige tiltak og virkemidler -
Matvettutfordringen - et nudgeeksperiment
Matvettutfordringen - et nudgeeksperiment
Tiltak
-
ForMat Prosjektrapport 2010
ForMat Prosjektrapport 2010 -
ForMat-rapport om tiltak 2012
ForMat-rapport om tiltak 2012 -
ForMat-rapport om tiltak 2013
ForMat-rapport om tiltak 2013 -
ForMat-rapport om tiltak 2014
ForMat-rapport om tiltak 2014 -
ForMat-rapport om tiltak 2015
ForMat-rapport om tiltak 2015 -
ForMat-prosjektets sluttrapport om tiltak
ForMat-prosjektets sluttrapport om tiltak -
Matvett rapport om tiltak 2017
Matvett rapport om tiltak 2017 -
Slik var Matsvinnåret 2018
Slik var Matsvinnåret 2018 -
Slik var matsvinnåret 2019
Slik var matsvinnåret 2019 -
Slik var matsvinnaret 2020
Slik var matsvinnaret 2020 -
Slik var matsvinnaret 2022
Slik var matsvinnaret 2022 -
Slik var matsvinnaret 2023
Slik var matsvinnaret 2023 -
Slik var matsvinnaret 2024
Slik var matsvinnaret 2024
Kompetanse
-
Veileder for kartlegging av matsvinn i matindustri
Veileder for kartlegging av matsvinn i matindustri -
Veileder for kartlegging av matsvinn i matindustri - kortversjon
Veileder for kartlegging av matsvinn i matindustri - kortversjon -
Veileder for kartlegging av matsvinn i offentlige virksomheter
Veileder for kartlegging av matsvinn i offentlige virksomheter -
Veileder - "Hvordan redusere matsvinnet" i matindustrien
Veileder - "Hvordan redusere matsvinnet" i matindustrien -
Guide til trygg gjenbruk av mat
Guide til trygg gjenbruk av mat -
Veileder for trygg gjenbruk av mat
Veileder for trygg gjenbruk av mat -
Veileder for trygg gjenbruk av mat vedlegg 1
Veileder for trygg gjenbruk av mat vedlegg 1 -
Veileder for trygg gjenbruk av mat vedlegg 2
Veileder for trygg gjenbruk av mat vedlegg 2 -
Nordisk rapport om holdbarhet
Nordisk rapport om holdbarhet -
Guide til miljøvennlig og lønnsom kjøkkendrift
Guide til miljøvennlig og lønnsom kjøkkendrift -
Veileder for kartlegging av matsvinn i serveringssektoren
Veileder for kartlegging av matsvinn i serveringssektoren -
Veileder matsvinn i offentlige virksomheter NORSUS
Veileder matsvinn i offentlige virksomheter NORSUS -
10 prinsipper for a redusere matsvinn sammen
10 prinsipper for a redusere matsvinn sammen -
Brukopp kalender for frukt og gront
Brukopp kalender for frukt og gront -
Baerekraftig matmesse Beste praksis 2024
Baerekraftig matmesse Beste praksis 2024
Reports in English
-
Matvett Report on edible food waste in Norway 2016
Matvett Report on edible food waste in Norway 2016 -
Edible Food Waste in Norway Report 2015-2017
Edible Food Waste in Norway Report 2015-2017 -
Final Report For The For Mat Project
Final Report For The For Mat Project -
Report on Edible food waste in Norway 2015-2018
Report on Edible food waste in Norway 2015-2018 -
A summary of Food waste reduction activities in Norway 2019
A summary of Food waste reduction activities in Norway 2019 -
Report on edible food waste i Norway 2015 - 2019
Report on edible food waste i Norway 2015 - 2019 -
Recommendations For Action In Food Waste Prevention Eu Platform
Recommendations For Action In Food Waste Prevention Eu Platform -
Final report KuttMatsvinn2020
Final report KuttMatsvinn2020 -
FInal report CutFoodWaste2020 Research - The Hospitality industry in Norway
FInal report CutFoodWaste2020 Research - The Hospitality industry in Norway -
A summary of food waste reduction activities in Norway 2020
A summary of food waste reduction activities in Norway 2020 -
Report on edible food waste in Norway 2015 2020
Report on edible food waste in Norway 2015 2020 -
Roadmap 10 principles short version
Roadmap 10 principles short version -
Roadmap 10 principles long version
Roadmap 10 principles long version -
Tools best practices and recommendations to reduce consumer food waste JRC
Tools best practices and recommendations to reduce consumer food waste JRC -
JRC Evaluation of Consumer interventions 2023
JRC Evaluation of Consumer interventions 2023 -
The Matvett Challenge a nudging experiment to reduce food waste 2025
The Matvett Challenge a nudging experiment to reduce food waste 2025
Nyttige lenker
-
STAND
stand.no/STAND
-
Storbritannias organisasjon for redusert matsvinn
wrap.org.uk/Storbritannias organisasjon for redusert matsvinn
-
FoodDrinkEurope – verktøykasse for å redusere matsvinnet i matindustrien
fooddrinkeurope.eu/industry-in-focus/maximizing-food-resources/FoodDrinkEurope – verktøykasse for å redusere matsvinnet i matindustrien
-
FAO - verdens matvareprogram
fao.org/food-loss-reduction/en/FAO - verdens matvareprogram
-
Internasjonal portal for beste praksis på tiltak for å forebygge matsvinn
refreshcoe.eu/Internasjonal portal for beste praksis på tiltak for å forebygge matsvinn
-
EU Plattform om forebygging av matsvinn
ec.europa.eu/food/safety/food_waste/eu_actions/eu-platform_enEU Plattform om forebygging av matsvinn
-
Globalt samarbeid om å redusere matsvinn
save-food.org/Globalt samarbeid om å redusere matsvinn
-
Dansk forbrukerrettet initiativ mot matsvinn
stopspildafmad.dk/Dansk forbrukerrettet initiativ mot matsvinn
-
Englands forbrukerkampanje mot matsvinn
lovefoodhatewaste.com/Englands forbrukerkampanje mot matsvinn
-
Blogg av forfatteren av "American Wasteland"
wastedfood.com/Blogg av forfatteren av "American Wasteland"
-
Viktig frontfigur for å redusere matsvinn
tristramstuart.co.uk/Viktig frontfigur for å redusere matsvinn
-
Stuarts kampanje for global innsats mot matsvinn
feedbackglobal.org/Stuarts kampanje for global innsats mot matsvinn
-
Tysk nettside, men engelsktalende dokumentar om matsvinn
tastethewaste.com/Tysk nettside, men engelsktalende dokumentar om matsvinn