Tilpass størrelsen på porsjonene

Det er viktig å bruke tid på å analysere hva som kastes av mat på serveringsstedene og hvorfor? Bare da kan man iverksette effektive tiltak som fører til rask og reell matsvinnreduksjon.

Ingredienser

  • Matsvinnet ble redusert med 30 %
  • Dette tilsvarer xx tonn CO2
  • Sparte xx kr.

Ved å måle og analyser matsvinnet på restauranten, oppdaget Døgnvill at det generelt ble kastet for mye pommes frites og dipp fra gjestene.

Når dette skjer gjentatte ganger betyr det at man serverer for store porsjoner av tilbehøret og at det er mye å spare på å redusere størrelsen på disse.

Ved å justere ned mengden tilbehør som ble servert og teste om kundene merket forskjell, kom Døgnvill frem til en størrelse på dipp og pommes frites som passer de fleste, men med mulighet for å bestille mer for de mest sultne gjestene.

Eksempelvis ble porsjonstørrelsen på dipp halvert, men kundene får alltid tilbud om gratis påfyll.