Lompefest

Pakker med lomper i fryseren etter diverse barnebursdager er nok kjent for mange. De holder lenge og kan brukes på mange spennende måter. Her har vi laget lompequesadillas og chips med guacamole.

icon-ingredients Ingredienser

Til 4 personer (liten rett)

  • 8 lomper
  • 300 g revet ost
  • 1-2 ss hakkede urter
  • litt tørket basilikum el.
  • Noen ss olje
  • 1 salat, finsnittet
  • rømme
  • 1 ts chiliflak
  • 1 liten bunt koriander
  • 2 vårløk, finsnittet
  • litt chorizopølse i biter el. (kan sløyfes)
  • 2 tomater, i terninger
  1. Tørk lompene litt i ovnen på ca. 80 grader varmluft.
  2. Legg lompene i tørr panne og fordel osten og pølsebitene med urter over.
  3. Brett sammen og stek på begge sider til osten er smeltet.
  4. Drypp på litt olje underveis.
  5. Server lompene med finsnittet salat, vårløk, rømme, tomat og koriander.
  6. Avslutt med litt salt.

Har du flere lomper kan du legge dem i ovnen på 180 grader varmluft til de er sprø og gylne. Men pass på så de ikke blir brent. Del dem i trekanter med en skarp kniv og server guacamole til. Chipsene holder seg en uke i kjøleskapet i tett boks.

Oppskriftene er inspirert av Henrik J. Henriksens sak i A-magasinet.

Lompequesadilla