Lompefest
Pakker med lomper i fryseren etter diverse barnebursdager er nok kjent for mange. De holder lenge og kan brukes på mange spennende måter. Her har vi laget lompequesadillas og chips med guacamole.
Ingredienser
Til 4 personer (liten rett)
- 8 lomper
- 300 g revet ost
- 1-2 ss hakkede urter
- litt tørket basilikum el.
- Noen ss olje
- 1 salat, finsnittet
- rømme
- 1 ts chiliflak
- 1 liten bunt koriander
- 2 vårløk, finsnittet
- litt chorizopølse i biter el. (kan sløyfes)
- 2 tomater, i terninger
- Tørk lompene litt i ovnen på ca. 80 grader varmluft.
- Legg lompene i tørr panne og fordel osten og pølsebitene med urter over.
- Brett sammen og stek på begge sider til osten er smeltet.
- Drypp på litt olje underveis.
- Server lompene med finsnittet salat, vårløk, rømme, tomat og koriander.
- Avslutt med litt salt.
Har du flere lomper kan du legge dem i ovnen på 180 grader varmluft til de er sprø og gylne. Men pass på så de ikke blir brent. Del dem i trekanter med en skarp kniv og server guacamole til. Chipsene holder seg en uke i kjøleskapet i tett boks.
Oppskriftene er inspirert av Henrik J. Henriksens sak i A-magasinet.