Tortillapizza

Har du tortillas, ostebiter og kjøttdeigrester til overs? Lag tortillapizzaer. Hele familien kan lage sin favoritt av middagsrester som ikke monner til et helt måltid alene.

icon-ingredients Ingredienser

  • Til 4 personer
  • 4 store eller 8 små tortillas
  • 1 boks hermetiske tomater, hakket
  • en rødvinsslant, hvis du har
  • litt olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 løk, den typen du har
  • salt, pepper
  • 10 basilikumblader
  • 50-100g revet ost
  • valgfri topping som:
  • kjøttdeigrester, pepperoni,
  • skinke, jalapeno, oliven osv.
  • rømme
  • tacosalsa
  • Ingredienslisten er satt opp som et forslag. Du bruker det du liker og som du har i skapet. Dette er en fin anledning til å bruke opp rester som du ikke helt hva du skal bruke til.
  • Som utgangspunkt lager du en god tomatsaus som du smører på tortillaene før du legger på revet ost og ønsket topping.
  • Stek i 8-10 minutter på 200 grader (over og undervarme).
  • Serveres med en frisk salat, rømme og en tacosalsa.

Slik lager du tomatsausen:

  • Finhakk hvitløk og løk og fres dette raskt i olivenolje.
  • Ha i tomater og ev. litt rødvin.
  • La koke i 10 minutter.
  • Smak til med salt og pepper, ev. litt sukker.
  • Dryss over finhakket basilikum.
  • Hvis du vil ha sausen helt jevn kan du mose tomatbitene med en stavmikser.