Energirik høstsuppe med øl

Dette er en herlig grønnsaksuppe som kan lages helt uten buljong hvis du ikke har det, og med de grønnsakene du har for hånden. En fin måte å få brukt opp grønnsaker som er på hell og til å få i seg nok vitaminer i høstmørket.

Foto: Shutterstock

icon-ingredients Ingredienser

  • Til 6 personer
  • 2 løk
  • 2 gulrøtter
  • 3 purre
  • 3 tomater
  • 1/2 sellerirot
  • 1/2 kålhode
  • 1 stangselleri
  • 2 fedd hvitløk
  • timian, rosmarin
  • 4 poteter
  • 1/2 dl rapsolje
  • ca. 2 l grønnsaksbuljong eller vann
  • 2 dl øl
  • litt urter
  • salt og pepper
  • Ønsker du en skarpere smak på suppen kan du tilsette en parmesanskorpe eller noen biter flesk som du lar koke med.
  • Rens og skrell alle grønnsakene og skjær dem i små biter.
  • Ha rapsolje i en gryte på middels varme. Stek hvitløk, timian og rosmarin lett, uten å la det bli brunt.
  • Ha i alle grønnsakene, og la dem steke med videre mens du rører i gryten.
  • Når grønnsakene har falt sammen litt, tilsetter du øl og buljong/vann så det dekker grønnsakene.
  • La suppen småkoke i 20-25 minutter.
  • Smak til med salt, pepper og hakkede urter og pynt med en dillkvast.