Pizza med egg og røkelaks

Røkelaks og eggerøre er typisk norsk, og ofte har vi rester av begge deler. Dandert på en pizzabunn med litt crème fraîche er dette en rågod og original måte å servere de oransje skivene på!

Foto: Ingrid S. Harboe og Bjørn Wad

Ingredienser

  • pizzabunn
  • røkelaks (så mye du har, skåret i strimler)
  • eggerøre
  • gressløk eller andre urter (finhakket)
  • crème fraîche
  • hvit pepper
  • Lag pizzadeig og kjevle den ut så tynt du klarer.
  • Sett ovnen på maksimal temperatur (vent til den når maksimal varme).
  • De aller beste pizzaene stekes i italienske, vedfyrte steinovner. For å etterligne dette finnes det i dag spesiallagde keramiske pizzasteiner som pizzaen kan stekes på i en vanlig ovn. Du kan også smøre en langpanne eller kle den med bakepapir.
  • Dekk pizzabunnen med et tynt lag crème fraîche og sett den midt i ovnen.
  • Når bunnen er ferdig (etter ca. 15 min) tar du den ut av ovnen og legger på eggerøre krydret med hvitt pepper.
  • På toppen legger du laks og finhakkede urter.
  • Dette er ikke bare en resterett, men passer også perfekt på 17.mai-buffeten.
  • Hvis du ikke har røkelaks kan du toppe pizzaen din med pepperoni, spekeskinke, skalker av paprika, løk eller andre grønnsaker og uansett få brukt opp det du har av nesten oppbrukte oster.

Oppskriften er fra boka "Restekjærlighet - Den store restematkokeboka".