Fire resteomeletter

Omelett er den perfekte innpakning for restemat – den tar imot både ris, pasta og poteteter med åpne armer. Til og med det aller søteste: frukt, bær og sjokolade. Her er fire forslag på resteomeletter – la deg inspirere til å lage de neste fire selv!

Foto: Ingrid S. Harboe og Bjørn Wad

icon-ingredients Ingredienser

  • Pastarester
  • 3–4 egg
  • Det du måtte ha på lur av rester (f.eks. bacon, kylling, sopp, grønnsaker)
  • En liten neve revet ost
  • Ev. en skvett fløte
  • Løk og hvitløk (hakket)
  • Olje til steking
  • Salt & pepper

Først har vi en for pastarestene:

  • Varm opp disse i en gryte.
  • Tilsett revet ost, en skvett fløte samt det du måtte ha av ekstra ingredienser.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Varm olje i en stekepanne.
  • Stek løk og hvitløk gyllent.
  • Visp eggene, krydre med salt og pepper og hell over pastablandingen.
  • Rør godt før du heller det hele over i stekepannen.
  • Stek pastarøren som en omelett: på svak varme under lokk til den har «satt seg».
  • Vend den ene halvparten over den andre og la stå et par minutter til under lokk før servering.

Oppskriften er fra "Restekjærlighet - Den store restematkokeboka".

Her finner du dagens andre tre omeletter:
Vegetarisk risomelett

Bondeomelett

Søt omelett med bringebær