Fylt squash

Grønnsaker bakt i ovnen som fylles med rører av ymse slag er god hverdagsmat. Selv små kjøttrester er nok til å sette smak på denne retten og har du ikke kjøtt kan du lage gode grønnsaksrører som du krydrer litt ekstra. Bruk opp osteskalkene til gratineringen, det er godt med flere typer blandet.

Foto: Matprat

Ingredienser

  • 2 hele squash
  • Biter av ferdig stekt kylling, kjøttrøre el.
  • Hakkede grønnsaker som løk, hvitløk, tomat, gulrot, chili og paprika
  • Gjerne litt sopp
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater
  • Hakkede urter
  • 100 g revet ost
  • Salt, pepper og olje
  • Skyll squashene, del dem på langs og grav ut kjernene og noe av kjøttet med en skje.
  • Legg de uthulte squashene på en bakepapirkledt stekeplate.
  • Pensle dem med olivenolje, dryss på salt og stek i varm stekeovn i 6-7 min, mens fyllet lages.
  • Varm olje i en stekepanne og fres kjøttrestene, ev. kjøttdeig sammen med løk og hvitløk.
  • Finhakk squashkjøttet og stek det sammen med kjøttet.
  • Tilsett sopp hvis du har, paprika, tomatpuré rørt ut i vann, hermetiske tomater og urter.
  • La alt småkoke til det tykner, og smak til med salt og pepper.
  • Fyll kjøttrøren i de uthulte squashene og dryss revet ost på toppen.
  • Plasser squashene i en ildfast form, og stek dem høyt i ovnen på 200 grader eller under grillen til osten er gyllen og squashen myk.
  • Server gjerne med salat og brød.