Parmesangratinerte Bolognese-crêpes

Hvor mange ganger har du ikke varmet opp gårsdagens spagetti og kjøttsaus? Disse to har sett nok til hverandre og kan godt skille lag til to forskjellige retter! Spagettien kan f.eks. friteres. Sausen pakker vi inn i en varm og smakfull frakk av crêpe og smeltet ost.

Foto: Ingrid S. Harboe og Bjørn Wad

Ingredienser

  • Pannekaker
  • kjøttsausen fra i går
  • litt revet ost (f.eks. parmesan)
  • salt og pepper

Til pannekakerøren:

  • 2 egg
  • 4 dl melk
  • 3–4 dl hvetemel
  • en klype salt
  • smør eller olje til steking
  • Varm opp kjøttsausen i en gryte.
  • Lag pannekakerøre ved å vispe alle ingrediensene godt sammen.
  • Stek pannekaken på én side, på lav varme så den ikke brenner seg.
  • Når den begynner å bli ferdig, legger du litt kjøttsaus i midten (ikke for mye) og strør revet ost over.
  • Krydre med salt og pepper.
  • Pakk pannekaken rundt sausen.
  • Trykk på toppen med en stekespade slik at den «limes» fast som en pakke. (Det er derfor du kun bør steke den på én side – da vil den lettere klistre seg sammen.)
  • Snu pakken og stek den litt på andre siden så den virkelig fester seg og hjørnene blir sprø.
  • Server pannekakene varme, gjerne med en grønn salat til.

Variasjoner:
Du kan fylle pannekakene med uendelige ting. Prøv f.eks. med rester fra wok- eller tacomiddag, kylling- eller fiskerester – you name it! Eller lag en søt variant som du fyller med hakket frukt eller hjemmelaget peanøttsmør.

Oppskriften er fra "Restekjærlighet - Den store restematkokeboka".