Pasta med søndagssaus

Søndagsmiddagen denne uken besto av hjortestek. Det ble litt kjøtt igjen og det har jeg tenkt til å bruke i en pastasaus. Har du rester av okse, lam, vilt eller svin kan du gjøre det samme. Denne tomatsausen passer uansett.
Foto: Shutterstock

icon-ingredients Ingredienser

  • Til 4 personer
  • Stekrester, kan suppleres med smårettbacon
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • 1 rødløk, i ringer
  • 1 boks hakkede tomater eller bløte tomater
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ss sukker
  • 1 ss grov sennep
  • ½ rød chili uten frø, finhakket (valgfritt)
  • Friske urter hvis du har
  • Salt og pepper
  • 400-500 g valgfri pasta
  • En neve ruccolasalat
  • Revet parmesan
  • Del opp stekrestene i terninger.
  • Lag tomatsaus. Fres rødløk i litt smør til den er blank og ha i hvitløk og ev. chili.
  • Tilsett tomatboksen eller bløte tomater som du ikke vil ha på brødskiven eller i salaten, tomatpuré, sennep, sukker og urter, og kok opp.
  • Ha i kjøttet og la det koke med til sausen blir tykk og kjøttet mørt.
  • Kok pasta som anvist på pakken og ha i vasket ruccola før du heller av vannet.
  • Bland litt olje i pastaen og fordel på tallerkener.
  • Ha på pastasaus og revet parmesan og smak til med grovkvernet pepper.
  • Det er godt med en grønn salat til.