Bruschetta i to varianter

Vi kaster mye brød – i gjennomsnitt ett brød i uken per familie. Det finnes mange muligheter for de tørre brødskivene og de glemte skalkene som ligger nederst i brødskuffen. I dag lager vi bruschetta i to varianter.

Foto: Shutterstock

icon-ingredients Ingredienser

  • Til 4 personer
  • 8 brødskiver fra gårsdagens brød
  • 8 modne og gjerne bløte, tomater, i terninger
  • 2 never frisk basilikum, hakket
  • 1 rødløk, finkuttet
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss hakket oliven uten sten
  • 1 klype salt og pepper
  • 2 fedd hvitløk, delt i to
  • noen skiver Parmaskinke el.
  • Bruschetta er opprinnelig italiensk fattigmannskost, servert til jordarbeiderne for å bruke opp det de hadde av gammelt brød.
  • Det finnes etterhvert utallige varianter av bruschetta. Du kan lage disse klassiske eller med sopp.
  • Du kan også bruke chevre og honning, mozarella og tomat, biffrester med sennepsvinaigrette osv.
  • Lag en blanding av tomat, fersk basilikum, løk, olivenolje, salt og pepper, ev. hakket oliven.
  • Rist brødskivene og ha på litt olivenolje.
  • Gni skivene inn med hvitløk og ha på tomatblandingen.
  • Det smaker veldig godt med en skive Parma- eller Serranoskinke på toppen.
  • Serveres med en grønn salat med fetaost eller chevre hvis du har.

For bruchetta med sopp, se her: http://matvett.no/oppskrift/bruschetta-med-sopp/