Bruchetta med kyllingsalat

Restetorsdag med Elkjøp-ambassadører resulterte i mye god mat. Med utgangspunkt i overskuddsmat fra lokalbutikken lagde vi treretters middag til 8 personer. Huskokken til Siemens loset oss gjennom dagen. Her er oppskrift på bruchetta med kyllingsalat.

Ingredienser

  • Baguette eller brød, gjerne daggammelt
  • Olivenolje og fersk hvitløk
  • Stekt eller grillet kylling i biter
  • Litt finhakket løk
  • Kokte grønnsaker
  • Dressing:
  • Karri
  • Majones
  • Kesam
  • Dijonsennep
  • Salt & pepper
  • Vineddik (gjerne rødvin)
  • Kok opp olivenolje med fersk hvitløk - hel med skall. La småputre i 15 min til oljen smaker godt og mildt av hvitløk.
  • Kutt bagettene i tynne skiver, ca. 3-4 mm. Drypp litt av hvitløksoljen på en flat tallerken og dypp bagettskivene på den ene siden i oljen.
  • Legg skivene med den oljetrukne siden opp på stekebrett og stek gylne i ovnen ved 175 grader i 12-15 min. Avkjøl.
  • Bland ingrediensene til kyllingsalaten og smak til.
  • Legg salaten oppå de sprø bruschettaene.
  • Dryss med litt friskt grønt og finhakket tomat (ikke kjernene).

Tips: varier med en enkel tomatsalsa

  • Del tomater i fire.
  • Fjern kjernene og kutt tomatkjøttet i små terninger.
  • Bland med litt finhakket løk, hvitløk, salt, pepper, en klunk olivenolje og noe hakket grønt (gjerne koriander).