Shakshuka

Denne grønnsaks- og eggeretten kommer opprinnelig fra Tunisia, og er en spennende, billig og enkel måte å lage restemat på. Det er vel egentlig et frokostmåltid, men smaker like godt til middag. Så har du løk, chili, spisskummen, tomater og egg i skapet er veien kort til en ny matopplevelse.

Foto: Shutterstock

icon-ingredients Ingredienser

  • 1 stor løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 paprikaer
  • 1 boks gode hermetiske tomater
  • noen bløte, modne tomater hvis du har
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts spisskummenfrø (eller ferdig malt)
  • 2 egg per person
  • litt fersk koriander
  • 1 ts sukker
  • Salt og pepper
  • 1 ts sterk paprikapulver
  • 1 ts søt paprikapulver
  • Grovhakk alle grønnsakene.
  • Stek spisskummenfrøene i tørr og middels varm panne til de lukter godt og knus frøene i en morter.
  • Bruker du ferdigmalte frø varmer du dem ikke opp først.
  • Ha olje og løk i pannen og stek det gyllent og mykt før du har i spisskummen.
  • Deretter har du i resten av grønnsakene, ikke ta med saften fra de hermetiske tomatene, og la det putre under lokk i ca 20 minutter til sausen tykner litt.
  • Smak til med sukker og krydder, og knekk oppi de eggene du ønsker.
  • La eggene koke med til hviten er stiv, men plommene litt rennende (med mindre du liker eggene best "well done" da).
  • Klipp over litt koriander og server.
  • Tabasco smaker godt til.

Restematoppskriften er fra superwoman.no.