Varm eller kald pastasalat

Kanskje den aller vanligste måten å bruke opp pastarestene på, men ikke mindre godt for det. Genialt til matbokser, piknik eller når det skal gå veldig fort. Her er både en kald og en varm variant.

Foto: Ingrid S. Harboe og Bjørn Wad

Ingredienser

  • pastarester
  • olivenolje
  • det du måtte ha på lur av godsaker – alt fra tunfisk på boks til taco- eller tapasrester
  • sennep, sitron, chili og hvitløk til dressing
  • litt grøntfôr (salat, ruccola eller friske urter)
  • salt & pepper

Varm variant:

  • Wok pastaen på sterk varme i litt olje til den er gjennomvarm og er blitt gyllen og sprø utenpå.
  • Bland deretter inn det du måtte ha av rester eller annet snadder, f.eks, skinke, bacon, sopp, revet gulrot eller eple, selleri, blåmuggost – listen er lang.
  • Server med salt og pepper, vinaigrette, rømme eller annen dressing.

Kald variant:

  • Bland olivenolje, saft og skall fra en sitron, litt sennep, finhakket hvitløk og chili, salt og pepper.
  • Dressingen skal bli jevn, hvis den skiller seg, tilsett en eggeplomme eller litt sennep.
  • Rør dette inn i pastaen, tilsett en boks tunfisk og litt grønt om du har (f.eks. ruccola, koriander, basilikum, spinat, salat), og gjerne noen oliven, kapers, krutonger e.l.
  • Rester fra fiske-, reke-, kylling-, svin- eller biffmiddagen er også selvskrevne gjester i en pastasalat.

Oppskriften er fra "Restekjærlighet -  den store restematkokeboka".