Hjemmelaget grønnsaksuppe

Lyst på noe varmt og lett til middag uten å bruke posesuppe? Kanskje du har pølser eller kjøttrester som ikke monner nok til en middag. Disse kan du bruke i hjemmelaget sodd.

Foto: Shutterstock

icon-ingredients Ingredienser

  • Til 4 personer
  • 1 l hønsebuljong eller grønnsakskraft
  • 400 g pølser, suppeboller eller kjøtt fra i går
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater (kan sløyfes)
  • 3 gulrøtter
  • 1 purre
  • 1 sellerirot
  • 1 persillerot
  • noen poteter, gjerne kokte
  • ev. andre grønnsaker
  • urter og krydder etter smak
  • Skrell, skyll og del grønnsakene i biter.
  • Kok opp vann og tilsett buljongterninger, grønnsaker og eventuelt en boks med hermetiske tomater.
  • La koke en halv time før du har i pølser, suppeboller eller kjøtt i terninger som bare skal bli varme i suppen.
  • Har du kokte poteter eller grønnsaker fra igår kan du putte disse oppi suppen mot slutten av koketiden.
  • Smak til med salt og pepper og klipp over urter.
  • Serveres med en rømmeklatt og flatbrød eller et ostesmørbrød hvis du er ekstra sulten.
  • Fin måte å bruke opp tørt brød og osteskalken på også.