Restelapskaus

I dag er siste frist for å bruke opp restene av søndagssteken. Lam, hjort, okse eller svin - alt går i denne lapskausen sammen med det du har av kokte poteter og grønnsaksrester - rå eller kokte.

icon-ingredients Ingredienser

  • Til 4 personer
  • Rester av lam, vilt, koteletter eller annet kjøtt
  • løk
  • poteter
  • 1 l kraft eller buljong
  • 1 sellerirot
  • 1/2 liten kålrot
  • 2 gulrøtter
  • 1 persillerot
  • 1 purre
  • salt, pepper og timian (frisk eller tørket)
  • 1 stor teskje grov sennep
  • Persille, flatbrød, godt smør og tyttebærsyltetøy
  • Kutt kjøtt og grønnsaker i små biter.
  • Surr løken i litt smør før du har oppi alle de rå grønnsakene unntatt purre, tilsetter buljong/kraft og lar det koke i en halv time.
  • Ha oppi kjøttet og de kokte grønnsakene og la det koke litt til.
  • Purren kan du surre i en panne og ha oppi helt mot slutten av koketiden så den ikke blir dvask og mister fargen.
  • Smak til med salt, pepper og sennep og dryss over litt finhakkede urter hvis du har.
  • Du kan også jevne lapskausen hvis du synes den blir for tynn.