Betasuppe med pinnekjøtt
En norsk husmannskostklassiker og en super måte å bruke opp restene av nasjonalskatten pinnekjøtt på. Denne varmer godt etter en kald skitur en tidlig januarkveld.
  Ingredienser
- pinnekjøttrester (kjøtt og bein hver for seg)
 - ev. rester fra kålrabistappen
 - smør
 - gulrot, purre, potet og kålrot, i biter
 - 2 liter vann
 - salt og pepper
 
- Det finnes mange varianter av betasuppe.
 - Har du flere ingredienser for hånden (f.eks. byggryn, gule erter, hvitkål, svineknoke), er det bare å slå seg løs.
 - Brun beina i smør og tilsett vann.
 - La det småkoke i 30 minutter før du tar ut beina og tilsetter grønnsakene.
 - Når grønnsakene begynner å bli møre, tilsetter du kjøttet (kuttet i mindre biter).
 - La det hele småputre noen minutter før du smaker til med salt og pepper (ev. også med litt frisk timian).
 - Har du kålrabistappe igjen fra pinnekjøttmiddagen, kan du bruke den til å jevne suppen. Bruk én spiseskje om gangen til du oppnår den tykkelsen du ønsker.
 
Oppskriften er fra boka "Restekjærlighet - Den store restematkokeboka".