Boeuf de Miroton – Rester på fransk

Her får du brukt opp restene fra søndagssteken eller biffen, de kokte potetene og tørt brød i en og samme rett. Mireton betyr å "skjære opp i biter" og serveres i Frankrike i mange varianter. Du kan sikkert med hell variere med rester fra tacomiddagen også.

Foto: Shutterstock

Ingredienser

  • 500 gram kokte kjøttrester i småbiter
  • Noen kokte poteter
  • 300 g løk i småbiter
  • 3 ss smør til steking
  • 2 ss mel
  • 7 dl kraft eller supperest, ev. buljong
  • 1 ss eddik
  • Knust tørt brød/kavring
  • Litt revet ost
  • Kruspersille
  • Salt og pepper
  • Sett ovnen på 160 grader.
  • Fres løken i smøret til den er gyllen og rør inn melet.
  • Hell over litt og litt kraft eller buljong mens du rører.
  • Salte og pepre etter smak og ha i eddiken.
  • La dette stå og småkoke noen minutter mens du skjærer potetene i tynne skiver.
  • Ha potetskivene i en smurt ildfast form og legg over oppskåret kjøtt.
  • Hell over løksausen og strø over kavring/tørre brødsmuler, ost og kruspersille.
  • Stekes i ovnen i ca. 20 minutter, overflaten skal bli sprø.
  • Server gjerne en grønn, frisk salat til.

Det er selvfølgelig flere varianter av denne retten som det er med de fleste gamle oppskrifter. En annen variant er å bruke bacon i kjøttblandingen, god idé hvis man ikke har nok kjøtt f.eks., men absolutt ikke nødvendig for smakens skyld. Du kan også tilsette forskjellige typer grønnsaker hvis du har, gresskar eller squash for eksempel. Det er også godt med et innslag av tomat i løksausen.