Potet- og kikertcurry

Ikke kast potetene som ble igjen fra middagen i går. Det er så mye spennende restemat du kan lage med kokte poteter. Denne potetcurryen er indisk, men med noen chorizopølser på lur fikk retten en spansk vri. Har du andre kjøttrester så bruker du dem eller kjører en vegetarmiddag.

Foto: Shutterstock

Ingredienser

Til 4 personer:

  • 6 store poteter
  • 4 ss olivenolje
  • 2 løk
  • 3 hvitløksfedd
  • 5 ts garam masala
  • 1-2 ts chiliflakes
  • 4 ss tomatpuré
  • 4 ss vann
  • 1-2 bokser kikerter (godt skylt under kaldt vann)
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 3 ts sukker
  • 1 sitron, saften av
  • Salt
  • Fersk koriander eller flatbladet persille
  • 50 g hakkete mandler (kan sløyfes)
  • 4 chorizopølser
  • Del de kokte potetene i store biter. Har du ikke noen til overs, koker du noen møre.
  • Skjær løk i tynne skiver og finhakk hvitløken.
  • Varm opp oljen i en kjele og stek løk og hvitløk myk på middels varme.
  • Tilsett garam masala og chili og rør godt.
  • La dette steke et minutt før du har i tomatpuré og vann og koker videre et par minutter.
  • Tilsett tomatbokser, kikerter, sukker og sitronsaft og kok videre i ca. 5 minutter.
  • Tilsett et par spiseskjeer vann ekstra hvis sausen koker for mye inn. Ha potetene i gryten.
  • Skjær chorizopølsene i biter og stek disse i en panne mens gryten koker. Pølsebitene har du i til slutt og smaker gryten til med salt. Rør om.
  • Før servering drysser du over urter og hakkete mandler.
  • Yoghurt eller rømme er godt tilbehør, likeså salat og brød.

Restematoppskriften er fra myfoodpassion.net.