pasta med sopp og skinke

Denne restematoppskriften tar utgangspunkt i at du har pasta til overs, litt skinke, bacon eller andre kjøttbiter du vil ha brukt opp, og at det finnes masse deilig sopp i skogen som bør høstes og brukes nå i sesong. Enkel rett som bidrar i oppryddingen i kjøleskapet før helgen.

Foto: Shutterstock

icon-ingredients Ingredienser

  • 200 gram skinke eller andre kjøttrester
  • 250 gram frisk sopp
  • ½ sitron
  • 1 ½ ss smør/margarin
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ½ dl god kraft/buljong
  • ½ bunt persille
  • 3-4 kvister frisk basilikum
  • salt, grovmalt pepper
  • pastarester og litt ny hvis du ikke har nok
  • Kok pasta hvis du ikke har en rest. Resten varmes forsiktig med litt smør eller olje i en gryte.
  • Skjær skinken i strimler.
  • Rens soppen, skjær den i skiver og press over sitron.
  • Smelt 1 ss smør i en gryte, tilsett finhakket hvitløk og fres lett.
  • Hell over fløte og kraft/buljong, kok opp og la koke inn til en kremaktig saus.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Smelt resten av smøret i en stekepanne og brun soppen.
  • Tilsett finhakket persille og basilikum og til slutt skinken.
  • Den ferdigkokte pastaen legges opp på et serveringsfat og skinkeblandingen rørt inn i sausen helles over.
  • Pynt med frisk basilikum og server med grovmalt pepper, revet parmesan og en frisk salat.