Pasta med aspargessaus
Bruker du hele aspargesen eller knekker du av endene og kaster dem? Her har du en oppskrift som omfavner hele råvaren, også de litt mer trevlete delene.
![](/imager/images/39682/pasta1_7ce9b8c7a96512b1a1a312ddfd5ca631.jpg 750w, /imager/images/39682/pasta1_2b2d56e812cc3f5382f185676299de96.jpg 1000w, /imager/images/39682/pasta1_1d4d1ff701bab91bba450acb96c17d70.jpg 1250w, /imager/images/39682/pasta1_16556ef2be93ae6d42426d3ac210656b.jpg 1500w, /imager/images/39682/pasta1_705275f3ce27099c73516db25e869eb3.jpg 1750w, /imager/images/39682/pasta1_8473bffbb9c92b6bd41eb06a4ca8cedf.jpg 2000w)
Ingredienser
Til fire personer:
- ca. 400 g valgfri pasta
- Salt
- Olje til steking
- 200 g bacon/pancetta
- 2 fedd hvitløk
- 1 bunt asparges
- 1 hel mozzarella
- 200 g parmesan
1. Skrell aspargesene og skjær vekk det aller nederste (ca. 1 mm). Kutt av tuppene og legg dem til side.
2. Varm litt olje i en stekepanne og stek aspargesen til den er mør.
3. Kok pastaen i henhold til pakkens anvisning, spar på litt av kokevannet.
4. Ha den ferdigstekte aspargesen i en blender sammen med litt pastavann, mozzarella, parmesan, salt, pepper og litt olivenolje. Blend til du får en jevn og glatt saus.
5. I samme panne, stek baconet til det er sprøtt. Tilsett aspargestuppene mot slutten av steketiden slik at de også blir lett stekt.
6. Vend aspargessausen godt inn i den ferdigkokte pastaen.
7. Topp retten med sprøstekt bacon og aspargestopper før servering.
Tips: Server med et dryss av ekstra parmesan på toppen for en enda rikere smak!