Restetorsdagsbuffet
Noen ganger har vi gjester som spiser mindre enn vi hadde beregnet, og vi sitter igjen med masse mat; noe er rester og noe er for mye innkjøpte råvarer. Fra helgens rakefisklag satt vi for eksempel igjen med store mengder kokte poteter, masse lefser, hakket løk og rømme. Da ble en restetorsdagsbuffet løsningen.

Ingredienser
- Lefser
- Snøfrisk med rødløk og timian
- 1 pk Fenalår
- Kokte poteter
- Revete osteskalker; vi hadde Gräddost, Edamer og Norvegia
- Noen bacon- eller skinkebiter
- Rømme
- Gresk dressing mix eller Holiday dipmix
- Finhakket chili, paprika, løk, hvitløk
- Urter og krydder etter smak
- Agurk og gulrøtter i staver
- Blomkålbuketter og cherrytomater
- Sett ovnen på 200 grader.
- Del potetene i biter, og stek dem i smør eller olje før du har dem over i en ildfast form.
- Fres løk, hvitløk, chili, paprika og skinke eller bacon og ha dette også over i formen.
- Krydre og klipp over urter og fordel revet ost på toppen.
- Formen steker du i ovnen til osten er gylden.
- Fordel Snøfrisk utover lefsene, legg på et par skiver fenalår og rull sammen.
- Del i passende biter og legg på fat.
- Lag rømmedipp, skjær opp grønnsaker og ha dem på fat.
- Hele familien liker denne formen for middag – i hvert fall gjorde min det!