Fransk løksuppe

Suppe er selve definisjonen på restemat og har du mye løk og noen skiver lyst brød til overs smaker de perfekt i en fransk løksuppe. Dette er rimelig, sunn og god mat som kanskje har gått litt i glemmeboken.

Foto: Shutterstock

icon-ingredients Ingredienser

  • Til 4 personer
  • 5-7 løk (ca. 500 g)
  • 2 ss smør eller rapsolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 l god buljong
  • 1 ts pepper
  • 1 ts tørket timian
  • t ts sukker
  • Salt og pepper
  • Til gratinering:
  • 4 skiver gammelt lyst brød
  • 2 dl revet ost
  • halve cherrytomater
  • fersk timian hvis du har
  • Varm ovnen til 275 grader.
  • Skrell og skjær løken i tynne skiver. Fres den i smør eller olje til den blir gyllen.
  • Sped med buljongen og krydderet og la suppen småkoke i 5-10 minutter. Smak til med salt.
  • Rist brødskivene og legg halve brødskiver i bunnen av fire ovnssikre suppeskåler.
  • Ha suppe i skålene og legg i de andre halvdelene av brødskivene.
  • Dekk med revet ost og en halv cherrytomat og gratiner suppen i ovnen i 5-6 minutter, til osten er gyllenbrun.
  • Klipp over fersk timian.