Cordon Bleu potetpannekaker

Gårsdagens potetstappe er definitivt ikke det mest spennende å komme hjem til. Med gyllengul skorpe ligger den tafatt nederst i gryta som et forvitret monument over vår latskap på kjøkkenet. Hvis du derimot ofrer ti sekunder etter måltidet på å dekke til restene og sette dem i kjøleskapet, kan du raskt invitere gjester på en deilig middag eller kveldsmåltid i dag.

Foto: Ingrid S. Harboe og Bjørn Wad

Ingredienser

  • 5 dl potetstappe
  • 2 dl melk
  • 1 egg
  • 6 ss hvetemel
  • et lite stykke blåmuggost
  • rikelig med smør til steking
  • salt og pepper
  • Kokte poteter forandrer smak når de får stå litt. Det samme gjelder kokte rotfrukter som for eksempel gulrot og persille- og sellerirot. Med tid får de en mer søtlig aroma, og vi tør faktisk påstå at poteten smaker enda bedre dagen etter at du har kokt den.
  • Bland mel, egg og melk inn i potetstappen og smak deg fram med salt og pepper.
  • Ikke salt røren for mye – blåmuggosten gir mye saltsmak til pannekakene.
  • Smelt smør i en stekepanne på middels varme og stek to og to pannekaker på én side (de skal være litt små og tykke, à la «american pancakes»).
  • Når de er gylne på én side, legger du noen tynne skiver blåmuggost på den ene.
  • Den andre pannekaken legger du oppå (med den stekte siden opp), slik at de smelter sammen og blir én og samme pannekake – med blåmuggosten i midten.
  • Skru ned varmen og la dem ligge i pannen til pannekaken er gjennomstekt og begge sider er gylne.
  • Nyt dem varme, enten alene eller som tilbehør til kylling, fisk eller kjøtt.
  • Du kan også erstatte blåmuggosten med mildere ost, med biter av god pølse eller lage dessertvarianten med banan, honning eller godt syltetøy.

Hvis du har mer tid og flere ingredienser på lager, kan du prøve deg på  Cordon Bleu de luxe fra boken  "Restekjærlighet - Den store restematkokeboka", som denne oppskriften også er hentet fra.