Brødgnocchi
Direkte oversatt fra italiensk betyr gnocchi «klump». Disse godklumpene gjør susen som lunsj, middag eller aftens.
![](/imager/images/1533/Brodgnocchi_7ce9b8c7a96512b1a1a312ddfd5ca631.jpg 750w, /imager/images/1533/Brodgnocchi_2b2d56e812cc3f5382f185676299de96.jpg 1000w, /imager/images/1533/Brodgnocchi_1d4d1ff701bab91bba450acb96c17d70.jpg 1250w, /imager/images/1533/Brodgnocchi_16556ef2be93ae6d42426d3ac210656b.jpg 1500w, /imager/images/1533/Brodgnocchi_705275f3ce27099c73516db25e869eb3.jpg 1750w, /imager/images/1533/Brodgnocchi_8473bffbb9c92b6bd41eb06a4ca8cedf.jpg 2000w)
Ingredienser
- ½ liter melk
- 250 g brød uten skorpe (bruk gjerne tørt brød)
- 6 dl mel
- 2 egg
- et par fedd hvitløk
- en neve revet ost (f.eks. parmesan)
- ev. en klype revet muskat hvis du har
- salt & pepper
- Ha melk og en teskje salt i en kjele og varm opp til kokepunktet. Ta kjelen av platen og tilsett brødet i biter. La det stå noen minutter til bløtlegging
- Rør godt til du har en glatt blanding. Tilsett egg og mel (litt om gangen) mens du rører
- Ha i muskat, salt og pepper. Konsistensen skal være som en fuktig brøddeig. Legg lokk på kjelen og la blandingen stå og svelle et kjølig sted i 2 timer
- Kok opp lettsaltet vann i en stor kjele. Skru ned varmen til vannet småkoker, og legg i biter av deigen med en skje (4–5 stk. om gangen)
- La bitene trekke til de flyter opp til overflaten og ta dem opp med en hullsleiv. Fortsett sånn til alle brødgnocchiene er ferdig kokt.
Serveringsforslag:
- som tilbehør til kjøtt, fugl eller fisk
- med kjøttsausen, soppsausen eller ostesausen fra i går
- pesto er fantastisk tilbehør til gnocchi
- med brynet smør
- en god olivenolje, salt og pepper – enkelt og utrolig godt
- du kan også legge gnocchiene i en suppe eller servere dem kalde i en salat