Brødgnocchi
Direkte oversatt fra italiensk betyr gnocchi «klump». Disse godklumpene gjør susen som lunsj, middag eller aftens.
Ingredienser
- ½ liter melk
- 250 g brød uten skorpe (bruk gjerne tørt brød)
- 6 dl mel
- 2 egg
- et par fedd hvitløk
- en neve revet ost (f.eks. parmesan)
- ev. en klype revet muskat hvis du har
- salt & pepper
- Ha melk og en teskje salt i en kjele og varm opp til kokepunktet. Ta kjelen av platen og tilsett brødet i biter. La det stå noen minutter til bløtlegging
- Rør godt til du har en glatt blanding. Tilsett egg og mel (litt om gangen) mens du rører
- Ha i muskat, salt og pepper. Konsistensen skal være som en fuktig brøddeig. Legg lokk på kjelen og la blandingen stå og svelle et kjølig sted i 2 timer
- Kok opp lettsaltet vann i en stor kjele. Skru ned varmen til vannet småkoker, og legg i biter av deigen med en skje (4–5 stk. om gangen)
- La bitene trekke til de flyter opp til overflaten og ta dem opp med en hullsleiv. Fortsett sånn til alle brødgnocchiene er ferdig kokt.
Serveringsforslag:
- som tilbehør til kjøtt, fugl eller fisk
- med kjøttsausen, soppsausen eller ostesausen fra i går
- pesto er fantastisk tilbehør til gnocchi
- med brynet smør
- en god olivenolje, salt og pepper – enkelt og utrolig godt
- du kan også legge gnocchiene i en suppe eller servere dem kalde i en salat