Brødgnocchi

Direkte oversatt fra italiensk betyr gnocchi «klump». Disse godklumpene gjør susen som lunsj, middag eller aftens.

icon-ingredients Ingredienser

  • ½ liter melk
  • 250 g brød uten skorpe (bruk gjerne tørt brød)
  • 6 dl mel
  • 2 egg
  • et par fedd hvitløk
  • en neve revet ost (f.eks. parmesan)
  • ev. en klype revet muskat hvis du har
  • salt & pepper
  1. Ha melk og en teskje salt i en kjele og varm opp til kokepunktet. Ta kjelen av platen og tilsett brødet i biter. La det stå noen minutter til bløtlegging
  2. Rør godt til du har en glatt blanding. Tilsett egg og mel (litt om gangen) mens du rører
  3. Ha i muskat, salt og pepper. Konsistensen skal være som en fuktig brøddeig. Legg lokk på kjelen og la blandingen stå og svelle et kjølig sted i 2 timer
  4. Kok opp lettsaltet vann i en stor kjele. Skru ned varmen til vannet småkoker, og legg i biter av deigen med en skje (4–5 stk. om gangen)
  5. La bitene trekke til de flyter opp til overflaten og ta dem opp med en hullsleiv. Fortsett sånn til alle brødgnocchiene er ferdig kokt.

Serveringsforslag:

  • som tilbehør til kjøtt, fugl eller fisk
  • med kjøttsausen, soppsausen eller ostesausen fra i går
  • pesto er fantastisk tilbehør til gnocchi
  • med brynet smør
  • en god olivenolje, salt og pepper – enkelt og utrolig godt
  • du kan også legge gnocchiene i en suppe eller servere dem kalde i en salat