Påskebruchetta med lammestekrester

Enten det er påske eller ei – det blir som regel rester igjen etter lammesteken, og kaldt lammekjøtt kan være skikkelig godt med riktig tilbehør. Her er en oppskrift som er like god første påskedag som en vanlig onsdag i oktober.

Foto: Ingrid S. Harboe og Bjørn Wad

Ingredienser

  • Rester fra lammesteken
  • Skiver av daggammelt landbrød eller annet godt brød
  • Et nesten tomt sennepsglass
  • Et par hvitløksfedd (finhakket)
  • Et par sjalottløk
  • Olivenolje (extra virgin)
  • Hvitvinseddik
  • Sitronskall fra 1 sitron (finrevet)
  • Litt frisk rosmarin
  • Salt & pepper
  • Stek brødskivene på begge sider i olivenolje og gni dem inn med hvitløk.
  • Skjær av absolutt alt kjøtt som henger igjen på beinet, og hakk det grovt.
  • Vend kjøttet godt i salt og pepper og fordel det ut over brødet.
  • Bland olje, eddik, løk, hvitløk, sitronskall og rosmarin i sennepsglasset.
  • Sett på lokket og rist godt. Sennepen som sitter igjen i bunn og vegger av glasset, vil blande seg med oljen og virke som bindemiddel (og smakskomponent) mellom den og eddiken.
  • Du bestemmer selv hvor tykk du vil ha vinaigretten, men blir den for tynn, vil den skille seg. Da kan du tilsette en eggeplomme eller mer sennep, om du skulle ha det for hånden.
  • Vinaigretten smakes til med salt og pepper og helles over lammekjøttet.
  • Server gjerne med en god salat til.

Oppskriften er fra "Restekjærlighet - Den store restematkokeboka".