Ripsdessert

Har du rips i hagen og ikke vet helt hva du skal bruke disse delikate, men sure bærene til? Matvett slår gjerne et slag for alt det som nå er modent rett utenfor stuedøra, klar til å høstes og spises. Denne ripsdesserten er enkel og frisk, og mikser det veldig søte og sure. Ta for deg av bær, frukt og sopp i høst, så ikke noe går til spille!

Foto: Shutterstock

Ingredienser

  • 6 små porsjoner
  • 1 kremfløte
  • ½ pk. vaniljekrem
  • 1 pose pikekyss (marengs)
  • Litt sukker/vaniljesukker
  • Fersk eller frossen rips
  • Ev. noen kvaster sitronmelisse til pynt
  • Pisk kremfløten med litt sukker og vaniljesukker oppi.
  • Pisk vaniljekremen i en egen bolle (det gjør at den blir jevn og fin, uten klumper). Kjøp ferdig vaniljekrem eller lag din egen hvis du har god tid.
  • Legg litt vaniljekrem og krem i bunnen av skålene. Legg et godt lag rips oppå kremen. Ikke spar på bærene, de gjør at desserten ikke blir for søt.
  • Legg et lag grovhakkede pikekyss oppå ripsen. Lager du desserten i en større bolle, kan du putte hele pikekyss nedi.
  • Dekk ripsen og pikekyssene med vaniljekrem og krem. Pynt med noen pikekyss og sitronmelisse på toppen og strø rips over.
  • La desserten stå i ca. en time i kjøleskapet før servering. Da får ripsene tid til å tine hvis de er frosne og marengsen blir akkurat passe seig.
  • Lager du desserten i en større bolle kan du doble eller triple oppskriften og legge flere lag krem, rips og pikekyss oppå hverandre.

Oppskriften er fra jordbarpiken.blogspot.no.