Søt omelett med bringebær
Har du rester igjen etter selskap (f.eks. frukter, bær, sjokolade og nøtter), kan du lage deg en syndig og søt omelett til aftens! Har du derimot ikke hatt selskap og er uten både frukt og bær, men har lyst på søt omelett likevel, kan du la syltetøy gjøre nytten.
Ingredienser
- 3–4 egg
- 2 ss sukker
- 1 dl melk eller fløte
- 3–4 ss bringebær (eller bringebærsyltetøy)
- En neve mandler (eller andre nøtter)
- Smør til steking
- Ev. litt melis
- Pisk egg, sukker og melk/fløte i en bolle.
- Smelt smør i en panne og hell over i eggeblandingen.
- Fordel røren tilbake i pannen som en pannekake, og stek på svak varme.
- Mens den steker, kan du varme opp bærene (eller syltetøyet) i en liten kjele.
- Når omeletten har stivnet på undersiden, heller du de varme bærene over.
- Vend høyre side inn mot midten, og venstre over høyre.
- Server varm, gjerne med hakkede mandler og melis over.
Variasjoner:
Prøv deg frem med andre søte ingredienser, f.eks. appelsinskall, revet sjokolade eller tørkede aprikoser.
Oppskriften er fra "Restekjærlighet - Den store restematkokeboka".