Restesyltetøy

Hvis frukten er litt overmoden før du rekker å spise den, kan du lage kjempe godt restesyltetøy av den. Perfekt løsning hvis du skal reise bort på ferie og har frukt du ikke vet hva du skal gjøre med. Syltetøy holder seg godt i kjøleskapet til du er hjemme igjen.

Foto: Shutterstock

Ingredienser

I dette syltetøyet har jeg brukt:

  • 2 pærer
  • 3 epler
  • 1/2 ananas
  • 1 kiwi
  • 100 g sukker
  • 1/2 pakke syltepulver
  • Selv om eplene er litt melne eller pærene litt bløte, er de fremdeles veldig gode i syltetøy. Brune flekker skjæres bort. All frukt og alle slags bær kan brukes, men ikke bruk frukt som har gjæret, noe jeg av og til opplever at ananas og melon gjør.
  • Overmoden frukt er veldig søt, og du trenger nesten ikke tilsette sukker. Bruk syltepulver for at det skal holde seg bedre. Man kan gjerne også ha i en hel kanelstang, vaniljefrø eller en hel stjerneanis for å gi ekstra smak på syltetøyet.
  • Skrell og skjær frukten i mindre biter. Ha alt i en gryte sammen med ørlite vann i bunnen av gryten. Kok opp, og la koke til all frukten er mør. Skum av hvis nødvendig. Ta gryten fra platen når syltetøyet er kokt. Rør i sukker iblandet syltepulver, eller bare syltepulver. Hell syltetøyet på rene varme glass, og avkjøl.
  • Oppskriften er fra bloggen fra sjel til mage.