Dessertkake

Det fine med denne kaken er at du kan variere fyllet som du vil, ut fra hva du har i skapet. Her har du to forslag.

Foto: Shutterstock

icon-ingredients Ingredienser

  • 4-6 porsjoner
  • Kakerøre:
  • 3/4 dl hvetemel, siktet
  • 1 1/4 dl sukker
  • 1 ts malt ingefær
  • 2 eggeplommer + 2 eggehviter
  • 2 1/2 dl melk
  • 2 ss smør, smeltet
  • Fyll:
  • 1 dl presset sitronsaft
  • 1 sitron, finrevet skall av
  • 4 ts finhakket ingefær i sukkerlake
  • Eller:
  • 1 ts blandet krydder
  • 1 dl appelsinjuice
  • 100 g frosne bær eller eplebiter
  • Denne kaken må spises med en gang den er ferdig, fordi den lager sin egen saus i bunnen av formen som trekker inn i kaken når den avkjøles.
  • Forvarm stekeovnen til 180 grader.
  • Bland sammen mel, sukker og eggeplommer.
  • Rør i melk, sitronsaft, sitronskall og smør.
  • Pisk eggehvitene stive, men ikke tørre og vend dem forsiktig inn i røren.
  • Dryss ingefær i bunnen av en 23 cm tett, firkantet form eller 4-6 småformer.
  • Hell røren over i formen og sett denne i langpannen.
  • Fyll langpannen med kokende vann til det står halvveis opp på kakeformen og sett den i ovnen.
  • Stek kaken i 45 minutter, til den har hevet seg og er svampaktig. Porsjonsformer trenger 5-10 minutter kortere steketid.
  • Skal du lage kaken med bær eller epler, lager du røren som i oppskriften, men bytter ut sitronsaft, skall og ingefær med kryddermiks og appelsinjuice.
  • Fordel de frosne bærene eller eplebitene i bunnen av formen før du heller over røren og steker på samme måte som beskrevet over.