Eplemos med ingefær
Nå er eplesesongen på hell og det er begrenset hvor mange eplekaker vi kan lage. Hva med litt god eplemos til å ha på brødskiven eller frokostblandingen? Bruk nedfallsfrukt fra hagen eller epler som er blitt rynkete i fruktfatet.
![Foto: Shutterstock](/imager/images/Oppskrifter/163/shutterstock_64802776_7ce9b8c7a96512b1a1a312ddfd5ca631.jpg 750w, /imager/images/Oppskrifter/163/shutterstock_64802776_2b2d56e812cc3f5382f185676299de96.jpg 1000w, /imager/images/Oppskrifter/163/shutterstock_64802776_1d4d1ff701bab91bba450acb96c17d70.jpg 1250w, /imager/images/Oppskrifter/163/shutterstock_64802776_16556ef2be93ae6d42426d3ac210656b.jpg 1500w, /imager/images/Oppskrifter/163/shutterstock_64802776_705275f3ce27099c73516db25e869eb3.jpg 1750w, /imager/images/Oppskrifter/163/shutterstock_64802776_8473bffbb9c92b6bd41eb06a4ca8cedf.jpg 2000w)
Ingredienser
- 2 dl god eplejuice
- 10 - 12 epler
- noen skjeer sukker
- revet limeskall
- revet ingefær
- Skrell eplene.
- Kok opp eplejuicen med sukkeret, smak deg til underveis. Hvor mye som trengs er avhengig av hvor syrlige eplene er og hvor søtt du liker syltetøyet.
- Ha alt skrellet oppi den kokende eplejuicen og la det koke noen minutter. Det gir fin farge og smak. Sil av juicen.
- Ta ut kjernen av eplene og kutt frukten i grove biter.
- Tilsett eplebitene i juicen og kok dem møre.
- Mos epler for hånd eller med en stavmikser, det spørs hvor grov eller fin du liker mosen.
- La blandingen få et oppkok. Dersom den blir for tynn kan du ha i en plate gelatin (husk å bløtlegge denne først).
- Smak til med ev. mer sukker og riv oppi limeskall fra en halv lime.
- Hell mosen varm på steriliserte glass og sett til avkjøling. Hvis du har hatt lite sukker i er holdbarheten ikke lang, maks et par dager i kjøleskap.
- Frys det du ikke skal spise med det første.