Solbærkake

Nå er det mye modne bær å spore i hager og i skog og mark. Husk å plukke og spise disse før de blir overmodne eller tatt av regn og frost. Frys dem gjerne hvis du har mye. Denne solbærkaken er enkel, men likevel spennende og god. Deigen er bare å røre sammen, og du kan også bruke frosne bær.

Foto: Shutterstock

Ingredienser

  • 75 g smør
  • 3 egg
  • 2 dl sukker
  • 2,5 dl hvetemel
  • 2 dl ferske eller fryste solbær
  • Glasur:
  • 1 dl melis
  • 1 ss solbærsaft (ikke utblandet med vann)
  • Smelt og avkjøl smøret.
  • Rør sammen egg, sukker og smøret med en stålvisp.
  • Sikt i melet og rør deigen glatt.
  • Ha deigen i en liten rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
  • Fordel bærene over deigen (frosne bær behøver ikke tines).
  • Stek kaken nederst i ovnen ved 200 °C i 40-45 min. Avkjøl kaken i formen.
  • Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta den kalde kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
  • Rør sammen litt tynn melisglasur av melis og solbærsaft og ringle glasuren over den kalde kaken. Sett kaken i kjøleskapet til glasuren har stivnet.

Tips: Sjekk nøye med en kakenål at kaken er helt gjennomstekt i midten. Tildekket med plastfolie holder kaken seg godt i kjøleskapet.

Kaken kan også lages med andre bær hvis du har rips og bringebær som må brukes for eksempel.

Oppskriften er hentet fra detsoteliv.no.