Fruktige restevafler

Vafler kan lages på mange måter. Hos oss inneholder de som regel noe vi vil ha brukt opp, enten det er frukt eller meieriprodukter. Etter min erfaring kan man ha mye forskjellig i vaflene uten at det merkes. Eneste gangen det vistes var da jeg hadde rødbetejuice i røren. Rosa vafler slo ikke an, og det var ikke pga. smaken...

Foto: Shutterstock

Ingredienser

16 plater:

  • 5 egg
  • 50 g sukker (i tillegg får man fruktsukkeret fra juice og banan)
  • 1 ½ dl fløte
  • 100 g smeltet smør
  • ½ boks Crème frâiche
  • 350 g mel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 dl fruktjuice (Søt druejuice)
  • ½ avokado (most)
  • 1 overmoden banan (most)
  • Her er det brukt «rester» som bl.a. gårsdagens søte druejuice, godt moden banan og avokado.
  • Pisk først egg og sukker før du tilsetter de øvrige ingrediensene i oppramset rekkefølge.
  • Mos avokado og banan slik at de blir så «usynlige» som mulig.
  • Noen kan kanskje synes at denne røra blir litt for tykk, men jeg liker at den er det.
  • Det er kanskje verdt å nevne, at siden disse ble spist til frokost, hadde jeg byttet ut noe av melet med havregryn hvis jeg hadde hatt det, men da må røra få hvile en stund, slik at havregrynene får svelle.

Restematoppskriften er fra idefull.no.