Sommersalat
Det er ikke mye som slår en frisk salat med sesongvarer når det endelig er sommer og varmt. Det er imidlertid viktig å huske at frukt og grønt ikke holder så lenge i varmen. Pass derfor på å legge modne varer kaldt og ikke for tett så de ligger i klem. Da slipper du nemlig å kaste dem.
![Foto: matprat.no](/imager/images/Oppskrifter/514/Spekeskinke-med-vannmelon-og-mynte_7ce9b8c7a96512b1a1a312ddfd5ca631.jpg 750w, /imager/images/Oppskrifter/514/Spekeskinke-med-vannmelon-og-mynte_2b2d56e812cc3f5382f185676299de96.jpg 1000w, /imager/images/Oppskrifter/514/Spekeskinke-med-vannmelon-og-mynte_1d4d1ff701bab91bba450acb96c17d70.jpg 1250w, /imager/images/Oppskrifter/514/Spekeskinke-med-vannmelon-og-mynte_16556ef2be93ae6d42426d3ac210656b.jpg 1500w, /imager/images/Oppskrifter/514/Spekeskinke-med-vannmelon-og-mynte_705275f3ce27099c73516db25e869eb3.jpg 1750w, /imager/images/Oppskrifter/514/Spekeskinke-med-vannmelon-og-mynte_8473bffbb9c92b6bd41eb06a4ca8cedf.jpg 2000w)
Ingredienser
- 1 kg vannmelon
- 250 g fetaost
- 1 rødløk
- 1 pk ruccola
- Dressing:
- 6 ss olivenolje
- 1 ½ ss flytende honning
- ½ sitron
- Salt og kvernet pepper
- 600 g spekeskinke el.
Smaken av vannmelon er søt og svært forfriskende og passer utmerket sammen med salt spekemat. Denne retten er en perfekt appetittvekker i sommervarmen, enten som en forrett før grillmaten, til lunsj eller som snacks på stranden.
- Del vannmelon i biter og fjern skall og stener.
- Skjær fetaosten i terninger og rødløken i tynne strimler.
- Bland sammen melon, ost og løk.
- Ha på ruccolaen, bland sammen ingrediensene til dressingen og drypp denne over salaten.
- Serveres enten som den er eller med spekeskinke eller annen salt skinke eller pølse.
Tips: Er vannmelonen på vei til å bli melete? Lag ispinner. Moden melon er søt, så du trenger ikke tilsette sukker.
- Skjær melonen i biter og legg i blenderen.
- Kjør til glatt konsistens og sil blandingen for å bli kvitt steinene.
- Hell over i ispinneformer og legg i fryseren!
- Så er det bare å vente til de er frosne.