Bondeomelett med fenalår

Enkelte ting serveres ofte sammen, og det blir derfor naturlig nok ofte litt rester fra alt. En typisk kombinasjon er fenalår sammen med eggerøre. Her blander vi alt til en norsk bondeomelett. Skikkelig salt kraftfôr.

Foto: Ingrid S. Harboe og Bjørn Wad

Ingredienser

  • fenalår i skiver (ev. annen spekemat eller god pølse)
  • noen stekte eller kokte poteter (gjerne fra i går)
  • eggerøre (gjerne gårsdagens)
  • 2–3 egg
  • ev. noen friske urter (f.eks. persille)
  • Hakk poteter og fenalår i mindre biter og bland alt i en varm panne sammen med eggerøren. (Hvis du ikke har eggerøre fra i går visper du bare sammen et par ekstra rå egg med litt vann).
  • Bland inn de rå eggene, disse skal bidra til at alt bindes sammen til én omelett. (Det fungerer godt uten disse også, men da blir resultatet nærmere en pytt-i-panne enn en omelett.)
  • Stek under lokk på svak varme for å unngå at omeletten brenner seg eller får en for gyllen stekeskorpe i bunn.
  • Server med rømme og en grønn salat til.
  • I salatdressingen kan du gjerne ha litt sukker – dette vil virke balanserende på saltsmaken fra fenalåret.

Oppskriften er fra "Restekjærlighet - Den store restematkokeboka".