Bondeomelett

Dette er en klassisk omelett som metter godt. Kok gjerne litt ekstra poteter dagen før, så har du alltid en god startingrediens på lur.

Foto: Shutterstock

icon-ingredients Ingredienser

  • Kokte poteter
  • 3–4 egg
  • Ev. en skvett melk
  • Grønnsaker, gjerne fra middagen igår (f.eks. tacorester som tomat, løk, paprika)
  • Ev. gårsdagens kotelett, pølse eller kylling kuttet i biter
  • Olje til steking
  • Salt & pepper
  • Skjær de kokte potetene i skiver og stek dem i en panne sammen med de andre ingrediensene til alt er gjennomvarmt. Rør forsiktig så ikke potetskivene faller fra hverandre.
  • Visp eggene (og ev. melken), krydre med salt og pepper og hell over i stekepannen.
  • Skru ned varmen og la bondeomeletten steke på lav varme under lokk til den har «satt seg».
  • Vend den ene halvparten over den andre før du serverer, gjerne med ferskt brød og smør til.

Oppskriften er fra "Restekjærlighet - Den store restematkokeboka".

Her finner du andre spennende resteomeletter.