Gode matsvinntips ved gjenåpning

I forbindelse med et webinar for aktører i KuttMatsvinn Servering i april, delte kjøkkensjefen på Sundvolden Hotel sine tips om hva som er viktig å tenke på for å unngå matsvinn og særlig med tanke på gjenåpning etter pandemien.

Fredriks 10 tips for å ta vare på maten ved gjenåpning

  1. Bruk de råvarene dere har og tilpass matkonseptene deretter
  2. Sjekk hva som ble fryst ned ved nedstenging
  3. Reduser tallerkenstørrelsen ved buffetservering
  4. Lag en utstilling og vis gjestene matavfallet
  5. Kommuniser hvor mange kilo som ble kastet dagen før + regn ut matavfallet i gram pr gjest
  6. Bevisstgjør gjesten ved å synliggjøre matsvinnarbeidet. Bruk materiell fra KuttMatsvinn Servering
  7. Få måling av matsvinn inn som daglig rutine ved å lære opp ansatte. Bruk maler og kursmateriell fra KuttMatsvinn Servering
  8. La kokkene få utfolde seg, prøv nye konsepter. Må smake godt og se bra ut!
  9. Vær kreativ med rester, utnytt råvarene på nye måter og utfordre gjerne leverandørene
  10. Innfør nye og enkle konsepter som "afternoon tea" for å begeistre gjesten

Se hva Fredrik sier på webinaret i videoklippet nedenfor: