Bli med i KuttMatsvinn Servering!
Har du kontroll på matsvinnet i din serveringsvirksomhet? Sammen med bransjeutvalget i KuttMatsvinn Servering ønsker vi i Matvett å få med langt flere serveringsaktører i samarbeidet, som nå teller over 2600 virksomheter. Det er mange tydelige gevinster å hente ved å være med, både når det gjelder drift, kompetanse hos ansatte og mer fornøyde gjester. Og viktigst av alt oppnår du redusert matsvinn og er godt forberedt på kravene som kommer med den nye matsvinnloven.

Sammen med bransjeutvalget sender vi nå ut invitasjonen du ser i bildet over, til et bredt utvalg store og små virksomheter med en klar oppfordring. Nedenfor gjengir vi innholdet i denne invitasjonen:
Bli med i KuttMatsvinn Servering du også!
Vi har vært med i KuttMatsvinn Servering i mange år og utgjør bransjeutvalget i samarbeidet som nå teller over 2600 virksomheter. Vi ser mange tydelige gevinster: Bedre drift, mer fornøyde gjester og ansatte og trygghet i møte med nye myndighetskrav.
Dette får vi blant annet ved å være med:
- Forberedt på matsvinnloven: I løpet av 2026 må alle virksomheter jobbe systematisk med matsvinn. Her får vi støtte og verktøy til å møte kravene.
- Råd og verktøy: Konkret hjelp til å måle, rapportere og redusere matsvinn.
- KuttMatsvinn-beviset*: Dokumentasjon som gir merverdi i anbud og en anerkjennelse som viser at virksomheten jobber systematisk og målrettet med å forebygge matsvinn.
- Engasjement hos ansatte og gjester: Kampanjemateriell, e-læring og kommunikasjon som løfter både internt i organisasjonen og ut mot kunder og gjester.
- Fellesskap og beste praksis: Deling av erfaringer, workshops og inspirasjon.
Resultatene er tydelige: Penger spart, lavere klimaavtrykk, økt stolthet og styrket omdømme. Derfor anbefaler vi sterkt at dere også blir med – jo flere vi er, desto sterkere står bransjen i arbeidet med å halvere matsvinnet innen 2030.
Ta kontakt med Marie Kleppe på mk@matvett.no i dag!
Hilsen Bransjeutvalget i Kuttmatsvinn Servering v/Scandic, NORES, ISS, ASKO, SiN og Nortura
*For å få KuttMatsvinn-beviset må man også tilslutte seg Bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn.
Hva får du som deltaker i KuttMatsvinn Servering
- Felles verktøy for måling og rapportering
- Felles verktøy for opplæring av ansatte
- Felles grafisk profil og kommunikasjonsaktiviteter ut mot gjestene
- Inspirasjon og effektive tiltak som som bidrar i arbeidet
- Felles møteplasser for erfaringsutveksling og inspirasjon
Les mer om KuttMatsvinn Servering her.