56 bedrifter har bevist at det nytter
Hvert år deler Matvett ut KuttMatsvinn-beviset til virksomheter i mat- og serveringsbransjen som jobber systematisk med å redusere matsvinn. Dette er aktører som rapporterer egne matsvinnstall og gjennomfører konkrete tiltak for å halvere matsvinnet innen 2030. Beviset er mer enn et symbol – det viser at bedriften tar ansvar og jobber aktivt med å ta vare på ressursene. 56 virksomheter fikk dette beviset for 2024 og nå ønsker vi å synliggjøre effekten de har oppnådd.

For å få KuttMatsvinn-beviset må virksomhetene være tilsluttet "Bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn" og rapportere bedriftens årlige matsvinn og gjennomførte tiltak til NORSUS. Matindustribedrifter må i tillegg betale et frivillig vederlag som støtte til Matvetts arbeid og serveringsaktører må være med i samarbeidet KuttMatsvinn Servering. Les mer om kriteriene her.
sssssssssssss
Har du ikke mottatt KuttMatsvinn-beviset og lurer på hva som skal til? Ta kontakt med oss på info@matvett.no.