57 bedrifter har bevist at det nytter

Hvert år deler Matvett ut KuttMatsvinn-beviset til virksomheter i mat- og serveringsbransjen som jobber systematisk med å redusere matsvinn. Dette er aktører som rapporterer egne matsvinnstall og gjennomfører konkrete tiltak for å halvere matsvinnet innen 2030. Beviset er mer enn et symbol – det viser at bedriften tar ansvar og jobber aktivt med å ta vare på ressursene. 57 virksomheter fikk dette beviset for 2024 og nå ønsker vi å synliggjøre effekten de har oppnådd.

For å få KuttMatsvinn-beviset må virksomhetene være tilsluttet "Bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn" og rapportere bedriftens årlige matsvinn og gjennomførte tiltak til NORSUS. Matindustribedrifter må i tillegg betale et frivillig vederlag som støtte til Matvetts arbeid og serveringsaktører må være med i samarbeidet KuttMatsvinn Servering. Les mer om kriteriene her.

De 56 bedriftene som har mottatt beviset har kuttet matsvinnet med 8.343 tonn, som tilsvarer 18 897 tonn CO2 og 453 millioner kroner. Denne positive effekten viser at arbeidet nytter og bedriftene oppgir også at beviset er viktig for dem på flere måter.

″KuttMatsvinn-beviset er en objektiv synliggjøring av Norturas arbeid for å redusere matsvinn i vår virksomhet og i hele verdikjeden.
Det er et nyttig verktøy i vårt samarbeid med våre kunder og en verdifull påskjønnelse til alle våre medarbeidere som bidrar med hardt arbeid og innsats i den nasjonale dugnaden for å redusere matsvinn.″

Tarjei Bjørnhaug, Prosess og analysesjef i Nortura

Har du ikke mottatt KuttMatsvinn-beviset og lurer på hva som skal til? Ta kontakt med oss på info@matvett.no.