Klar, ferdig, kutt

KuttMatsvinn Servering er et samarbeid mellom Matvett og ledende aktører i serveringsbransjen med mål om å halvere matsvinnet innen 2030 i tråd med FNs bærekraftmål og Bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn. Over 1900 serveringsbedrifter er med i samarbeidet, inkludert de fleste store hotell- og kantinekjedene samt innkjøpskjeder i tillegg til enkeltaktører som Augustin Hotel, Eataly, Starbucks, Peppes Pizza og mange flere. Initiativet har gitt mange konkrete resultater og nå vil vi ha med flere virksomheter.

KuttMatsvinn Serverings verktøykasse

Som deltaker i KuttMatsvinn Servering får serveringsstedene tilgang til en omfattende verktøykasse. Den inkluderer blant annet:

  • Opplæring av ansatte gjennom e-læringskurs og spill
  • Ulike veiledere til arbeidet med måling og tiltak
  • Felles grafisk profil for kommunikasjon med gjestene
  • Webinar i forkant av datainnsamling
  • Fysiske og digitale forum

Det meste av innholdet er oversatt til engelsk for å ta hensyn til at det er mange ikke norskspråklige ansatte i serveringsbransjen.

Kompetanseheving er nøkkelen til suksess

En viktig del av å kutte matsvinn er å motivere ansatte til å engasjere seg i arbeidet. Vårt digitale kurs gir økt kunnskap og ferdigheter til å måle, iverksette tiltak og redusere matsvinnet på arbeidsplassen. I løpet av de siste månedene har over 300 ansatte fra ulike serveringssteder tatt kurset og mottatt sine personlige diplomer. Du kan ta kurset her

″Som deltaker i KuttMatsvinn Servering har vi fått tilgang til en velutstyrt verktøykasse som har bidratt til å sette matsvinnarbeidet vårt i system. E-læringskurset er spesielt nyttig og gir de ansatte økt kompetanse og engasjement″

Marianne Hayes Antonsen, Forretningsutvikler Bærekraft i COOR Norge

Vil du vite mer om KuttMatsvinn Servering? Ta kontakt med Marie for en uforpliktende prat på mk@matvett.no.