Gode matsvinntips ved gjenåpning

I forbindelse med gjenåpning av serveringsstedene etter pandemien er det viktig å tenke på hvordan man best unngår matsvinn.

Tips til tiltak

  1. Bruk de råvarene dere har og tilpass matkonseptene deretter
  2. Sjekk hva som ble fryst ned ved nedstenging
  3. Reduser tallerkenstørrelsen ved buffetservering
  4. Lag en utstilling og vis gjestene matavfallet
  5. Kommuniser hvor mange kilo som ble kastet dagen før + regn ut matavfallet i gram pr gjest
  6. Bevisstgjør gjesten ved å synliggjøre matsvinnarbeidet. Bruk materiell fra KuttMatsvinn Servering
  7. Få måling av matsvinn inn som daglig rutine ved å lære opp ansatte. Bruk maler og kursmateriell fra KuttMatsvinn Servering
  8. La kokkene få utfolde seg, prøv nye konsepter. Må smake godt og se bra ut!
  9. Vær kreativ med rester, utnytt råvarene på nye måter og utfordre gjerne leverandørene
  10. Innfør nye og enkle konsepter som "afternoon tea" for å begeistre gjesten

I forbindelse med et webinar for aktører i KuttMatsvinn Servering i april, delte kjøkkensjefen på Sundvolden Hotel sine tips om hva som er viktig å tenke på for å unngå matsvinn og særlig med tanke på gjenåpning etter pandemien. Du kan også høre og se innlegget til Fredrik her .