Butikktiltak for mindre matsvinn

Meny jobber helhetlig med å redusere matsvinnet sitt, og prøver stadig ut nye tiltak for å kaste mindre ferske varer fra butikkene. Siste tiltak ut er Syltebær, som betyr at du kan kjøpe gårsdagens bær til nedsatt pris. Disse er fine å fryse ned, lage syltetøy, kompotter eller saft av.

Systematisk nedprising på varer med kort gjenværende holdbarhet har vært det viktigste tiltaket for å redusere matsvinn fra butikk på ferske varer som fisk, kjøtt og pålegg. For å kaste mindre ferske bakervarer og frukt og grønt tester de ut en rekke tiltak for å få kundene til å kjøpe single bananer, gårsdagens brød, smoothie av moden frukt og forundringsposer fra Too Good To Go, for å nevne noen. Nå er det altså bærene som skal til pers. Disse har kort holdbarhet og det er viktig å få dem ut, helst samme dag som de kommer inn i butikken. Med egen branding er de sentralt plassert i mange Menybutikker. Det blir spennende å høre hvor mye bær som reddes med dette tiltaket.

Tiltak i butikk

  • Nedprising av varer med kort holdbarhet
  • Syltebær - gårsdagens bær til redusert pris i egne hyller
  • Gårsdagens brød til redusert pris i egne hyller
  • Omplassert frukt og grønt i egne hyller
  • Småvarer til redusert pris på slutten av dagen
  • Too good to go-poser
  • Avtaler med ideelle organisasjoner om donasjon