Stekt ris med kylling

Hvor ofte har man ikke en risrest liggende som blir kastet? Ikke gjør det. Kokt ris er nemlig et perfekt utgangspunkt for en fullverdig restematmiddag, så lenge du er flink til å ta vare på risrestene. Det vil si, at du avkjøler risen raskt og legger den i tett boks i kjøleskapet. Da kan du eksperimentere og lage veldig gode fried-rice-retter.

Foto: Shutterstock

icon-ingredients Ingredienser

  • 2 kyllingbryst, gjerne fra i går
  • 4 dl risrester eller 2 dl hurtigris
  • 1 løk
  • 3 dl frossen grønnsaksblanding eller friske grønnsaker, det du har
  • 3 egg, kan sløyfes
  • Soyasaus
  • Ketjap manis
  • ½ lime, saften av
  • Brød
  • Ev. kokosmelk hvis du dropper egg
  • Ha olje i pannen, gjerne peanøttolje, og stek strimlet kyllingkjøtt i en varm stekepanne til det er gjennomstekt, men ikke overstek det. Da får kyllingbitene en gummiaktig konsistens.
  • Tilsett ris og grønnsaker.
  • La alt bli godt varmt.
  • Skru ned varmen og tilsett sammenvispede egg.
  • Vend eggene inn i risen og ha over litt soyasaus, ketjap manis og limesaft.
  • Rør rundt og smak til.
  • Server med godt brød til.
  • Hvis du dropper eggene kan du ha i kokosmelk sammen med ris og grønnsaker og la det hele koke inn litt.
  • Da er det veldig godt å servere med biter av rå sukkererter på toppen og gjerne litt fersk koriander.