Terteskjell med nyttårskalkun

Terteskjell er utmerket utgangspunkt for å bruke opp rester av kjøtt, fisk og ulike sauser. I dag er det nyttårskalkunen som skal til pers. Med fargerike grønnsaker og en kjempegod basilikumsaus blir dette et festmåltid på en helt vanlig torsdag.

Foto: Shutterstock

icon-ingredients Ingredienser

  • 600 g kalkunrester eller kylling
  • 8 terteskjell
  • ½ hjertesalat
  • 1 rødløk
  • 1 brokkoli
  • ½ pose knaskerøtter eller 4 gulrøtter
  • 1 sikorisalat (endivie)
  • 2 vårløk
  • 1 pk frisk babymais
  • Basilikumsaus:
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ss hakket frisk basilikum
  • salt og pepper
  • Smak til med litt sitronsaft
  • Smelt smør i en kjele og rør inn mel.
  • Spe med hønsebuljong, litt etter litt og rør godt til sausen er klumpfri.
  • Hakk basilikumblader eller klipp dem med en saks. Bland dem i sausen sammen med fløten.
  • Smak til med salt og pepper og la sausen koke til melsmaken er borte, ca. 3-5 minutter.
  • Skjær kalkunkjøttet i store biter og varm dem i sausen.
  • Rens grønnsakene og del dem opp. Kok dem så vidt møre i lettsaltet vann.
  • Varm terteskjellene ved ca. 200 °C i 2-3 minutter på midterste rille.
  • Fyll skjellene med grønnsaker, kalkunkjøtt og basilikumsaus og pynt med litt bladpersille. Serveres straks.

Du kan selvfølgelig like gjerne bruke kyllingrester hvis du ikke har kalkun. Oppskriften er fra matprat.no.