Restevafler

–Man tager hva man haver når man skal lage vafler, sier Wenche Andersen. Og det synes vi i Matvett er en god uttalelse. Du kan i grunnen ha oppi det du har av melvarianter, havregryn, smør, rømme eller fløte, så lenge forholdet mellom tørt og vått er sånn noenlunde balansert. En skikkelig god restemat dessert.

Foto: Shutterstock

icon-ingredients Ingredienser

Ca. 12 plater

  • 500 g mel; hvete, sammalt, havregryn ol.
  • 2 dl sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 1 l melk
  • 4 egg
  • 250 g smeltet smør
  • 2 dl fløte eller rømme
  • ½ dl vann
  • Bland sammen alt det tørre.
  • Visp inn melk og egg til en glatt røre.
  • Bland inn smør og fløte/rømme helt til slutt.
  • La røren stå og svelle en god halvtime i kjøleskap. Rør evt. inn vann før vaflene stekes.
  • Serveres nystekte med godt tilbehør som friske bær og honning, vaniljeis, smør og geitost eller rømme og syltetøy.