Pastasalat med pesto og tunfisk

Ofte har vi rester av tilbehør, og ofte går dette rett i søpla. Rester av pasta, ris og poteter er fremdeles mat og kan brukes i uendelige varianter av nye retter dagen etter.

Foto: Shutterstock

icon-ingredients Ingredienser

  • Til 4 personer
  • 500 g pasta
  • 1 boks tunfisk i olje
  • 4 ss grønn pesto
  • ½ pk. Cherrytomater, delt i to
  • 1 liten rødløk, i tynne skiver
  • En håndfull grønne eller sorte oliven
  • 100-150 g fetaost i terninger
  • Persille eller andre urter
  • Grovkvernet pepper
  • I dag lager vi noe av pastaen fra i går, og det spiller ingen rolle om det er båndspagetti, tagliatelle eller skruer du har igjen.
  • Hvis du har en mindre pastarest enn det som trengs, må du enten tilpasse denne oppskriften til den mengden pasta du har eller koke litt fersk pasta i tillegg.
  • Bland pestoen inn i pastaen.
  • Knus tunfisken med en gaffel slik at bitene blir mindre og bland den inn i pastaen.
  • Tilsett de oppskårete grønnsakene og fetaosten og klipp over litt persille eller andre urter.
  • Ha på pepper.
  • Du kan godt hardkoke et par egg som du deler i båter og legger på toppen.
  • Ristet brød med smør eller varme rundstykker kan du også servere til med hell.