Pastasalat med pesto og tunfisk
Ofte har vi rester av tilbehør, og ofte går dette rett i søpla. Rester av pasta, ris og poteter er fremdeles mat og kan brukes i uendelige varianter av nye retter dagen etter.
  Ingredienser
- Til 4 personer
 - 500 g pasta
 - 1 boks tunfisk i olje
 - 4 ss grønn pesto
 - ½ pk. Cherrytomater, delt i to
 - 1 liten rødløk, i tynne skiver
 - En håndfull grønne eller sorte oliven
 - 100-150 g fetaost i terninger
 - Persille eller andre urter
 - Grovkvernet pepper
 
- I dag lager vi noe av pastaen fra i går, og det spiller ingen rolle om det er båndspagetti, tagliatelle eller skruer du har igjen.
 - Hvis du har en mindre pastarest enn det som trengs, må du enten tilpasse denne oppskriften til den mengden pasta du har eller koke litt fersk pasta i tillegg.
 - Bland pestoen inn i pastaen.
 - Knus tunfisken med en gaffel slik at bitene blir mindre og bland den inn i pastaen.
 - Tilsett de oppskårete grønnsakene og fetaosten og klipp over litt persille eller andre urter.
 - Ha på pepper.
 - Du kan godt hardkoke et par egg som du deler i båter og legger på toppen.
 - Ristet brød med smør eller varme rundstykker kan du også servere til med hell.