Panert fisk med sitroneggedosis

Det finnes mer å lage av fiskerestene dine enn fiskekaker. Panering er en enkel teknikk og resultatet blir skikkelig crispy! Server med sitroneggedosis – vanvittig godt og veldig enkelt å lage. I denne oppskriften får du brukt opp både fiskerestene og det tørre brødet.

Foto: Ingrid S. Harboe og Bjørn Wad

Ingredienser

  • skinn- og beinfri, rå fiskefilet
  • 2 egg
  • ½ tørt brød (eller smuler av tørre kjeks)
  • litt hvetemel
  • en skvett melk
  • smør til steking
  • salt & pepper

Til sitroneggedosisen:

  • 2 egg
  • 1 sitron (både saft og skall)
  • salt & pepper
  • Visp to egg i en bolle sammen med en liten skvett melk, litt hvetemel, salt og pepper.
  • Fjern skorpen fra brødet og smuldre opp innmaten.
  • Stek smulene i litt smør i en stekepanne til de er gylne.
  • Skjær fiskefiletene i passe store stykker.
  • Dypp dem først i eggeblandingen og deretter i smulene.
  • Stek dem i smør til de er gylne.
  • Kryst gjerne en halv sitron over fisken – det gir en frisk smak.

Sitroneggedosis:

  • Visp eggene til en luftig eggedosis.
  • Smak til med sitronsaft, finrevet sitronskall og eventuelt salt og pepper.
  • Sitroneggedosisen smaker aller best avkjølt.
  • Server den som saus til de panerte fiskefiletene.

Smaksvariasjoner:
Eggedosisen kan selvsagt smaksettes med mye annet også, som for eksempel chili, gressløk og vårløk, hvitløk, rogn, pepper (rød, hvit og sort pepper) eller urter (f.eks. basilikum, salvie, persille, koriander.

Du kan også spare eggedosisen til dessert og tilsette sukrede bær, revet sjokolade og appelsinskall.

Oppskriften er fra "Restekjærlighet - Den store restematkokeboka".