Fiskesuppe med karristicks

Tryll med fiskerester og tørt brød! I slutten av uken hender det at det har hopet seg opp med litt rester i kjøleskapet. Kjenner du deg igjen? I denne restematretten får du brukt både rester av fisk, grønnsaker, tørt brød og fløte.

Foto: Shutterstock

icon-ingredients Ingredienser

  • 4 skiver tørt brød
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ts karri
  • salt
  • biter av fisk, gjerne rester av laks og torsk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 løk
  • Gulrøtter, brokkoli, potet og paprika
  • eller andre grønnsaker du har på lur
  • 2 epler
  • 1 ts hvitvinseddik
  • Litt karripulver
  • Litt paprikapulver
  • 1 l vann
  • Salt og pepper
  • 1 dl matfløte
  • 2 ts eddik
  • Skjær opp brødet i staver.
  • Bland 4 ss olje og 1 ts karri.
  • Legg stavene på et bakepapir, drypp karrioljen over og vend forsiktig rundt.
  • Dryss på salt, og bak brødstavene ved 200 grader på varmluft i 6-7 minutter til de er gylne og sprø.
  • Hakk løk og hvitløk og stek i olje sammen med litt karri, paprikapulver, salt og pepper.
  • Tilsett en raus liter vann (ev. buljong). Kutt opp 2 epler i biter og vend dem i 1 ts eddik.
  • Kutt opp de grønnsakene du har i kjøleskapet, for eksempel brokkoli, blomkål, gulrot, potet og paprika.
  • Ha grønnsakene i gryten og kok i noen minutter til grønnsakene er møre.
  • Tilsett fiskerester (gjerne laks og torsk), epler, matfløte og eddik.
  • Kok opp og smak til med salt og pepper.
  • Server med brødstavene.

Veldig god suppe og ikke nok med det. Du får brukt opp grønnsaksrester, fløterester, fiskerester og brødrester - med andre ord er kjøleskapet klart for helgehandel!

Restematoppskriften er fra bloggen gledelig-glede.