Fiskepiroger

Kokt fisk kan brukes til mye dagen etter hvis vi bare er flinke til å rense og pakke inn restene med en gang etter måltidet. Disse pirogene er kjempegode og veldig enkle å lage. Og de kan fylles med det du har i kjøleskapet – en perfekt måte å pakke inn restene på!

Foto: Shutterstock

Ingredienser

  • Kokte fiskerester, ev. rester av røkelaks
  • ferdig butterdeig fra frysedisken, nok til 4 piroger
  • 1 rødløk, i skiver
  • 1 pk. fersk spinat
  • 4 kokte poteter, i biter
  • smør
  • Salt og pepper
  • Spisskummen
  • Rømme
  • En grønn salat
  • Kjevle ut butterdeigen og del den i fire like deler.
  • Fres løk og potetbiter i smøret og fordel det utover halvparten av platene.
  • Fres spinaten i resten av smøret og legg den på midten over potetbitene.
  • Ha på fisken og krydre den med salt, pepper og spisskummen.
  • Lukk igjen pirogene og pensle med litt melk eller olje i skjøten, som du trykker flat med en gaffel.
  • Lag et par lufthull i lokket og pensle hele med sammenvispet egg.
  • Stekes i ovnen i 10-12 min. ved 200 grader.
  • Server pirogene varme med rømme og en frisk salat.

Du kan også lage fiskegrateng av fiskerestene dine.

En annen fin oppskrift finner du her: http://restemat.blogspot.com/2010/04/fiskegrateng-pa-rester.html