Matkonsept som kutter matsvinn
Når vi vet at hovedtyngden av matsvinn på hotell kommer fra buffet og gjestenes tallerken, er det viktig å møte deres forventninger til mattilbudet på en smart måte. Scandic har tatt denne utfordringen på alvor med sitt nye Eat & Drink-konsept, der innsikt fra gjestedataene brukes til å servere de mest populære rettene. Resultatet er mindre matsvinn, fornøyde gjester og en meny som treffer både smaksløker og bærekraftmål.
På lag med gjesten
Det er alltid spennende å se nye konsepter som både er smakfulle og bidrar til økt samfunnsansvar. Med sitt nye Eat & Drink-konsept har Scandic gått inn for å servere nettopp de rettene gjestene setter mest pris på. Utvalget er 100 prosent basert på data de har hentet fra POS-systemet sitt og hotellene som har etablert konseptet har disse rettene som sine bestselgere.
″Det nye menykonseptet er basert på datainnsikt og gjestenes tilbakemeldinger satt i system. Alle retter, mengder, kalkyler og oppskrifter med bilder utarbeides sentralt. I tillegg har vi hatt alle kjøkken- og restaurantsjefer på workshop for å sikre at rettene blir slik vi ønsker de skal fremstå for gjesten hver gang. Dette er også viktig med tanke på å unngå matsvinn både fra kjøkken og gjester.″Morten Malting, Direktør for Mat og Drikke i Scandic
Sesongbasert og tilpasningsdyktig
Sesongens råvarer spiller også en viktig rolle i menyene, og neste justering kommer på nyåret for å utnytte sesongene optimalt. Dette gir i tillegg rom for tilpasning basert på gjestenes tilbakemeldinger. Malting forteller at de har fått svært gode tilbakemeldinger både fra gjestene og medarbeiderne i restaurantene. Salgstallene følger de nøye, og tilbakemeldinger fra både gjester og ansatte er viktige for videre utvikling av menyen.
Favorittene som alltid leverer
Konseptet er ment for hotellgjester, og målet er å levere kjente klassikere av høy kvalitet, hver eneste gang.
Eat & Drink er først og fremst et restauranttilbud for våre hotellgjester, og vi tror dette konseptet er perfekt for dem, nettopp fordi vi har med mange av klassikerne som de allerede bestiller. Det positive er at det kommer til å smake like godt og se like bra ut hver eneste gang, i tillegg til at det vil bidra til mindre matsvinn, sier Malting.
Ved å tilby de mest populære rettene og samtidig ha en strukturert menyutviklingsprosess, håper Scandic med Eat & Drink å redusere matsvinn samtidig som de gir gjestene en smakfull opplevelse. Det er gode nyheter for både matglede og miljøet.